Kelionės su vaikais Naujienos Pamatyk!

Kelionė į antrą pagal dydį Latvijos miestą Daugpilį

5,00 (2)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Daugpilis – antras pagal dydį Latvijos miestas. Ir aplankėme mes jį visai netikėtai vasaros pabaigoje, besisvečiuodami Zarasuose, nes pasirodo Daugpilis visai čia pat Lietuvos-Latvijos sienos. Mūsų šeimai labai patiko diena Daugpilyje ir tikrai drąsiai rekomenduojame šį miestą netgi visam savaitgaliui, nes mes nespėjome pamatyti visų pasižymėtų lankytinų vietų ir papromogauti visose vaikams skirtose vietose.

smartcapture

 

Daugpilio tvirtovė

Daugpilio tvirtovė yra unikalus valstybinės reikšmės architektūros ir kultūros istorijos paminklas, kurio plotas – daugiau nei 150 ha. Daugpilio tvirtovė yra paskutinė bastionų tipo tvirtovė pasaulyje. Žiūrint iš paukščio skrydžio, tvirtovė primena saulės, žvaigždės, vėžlio ar net šikšnosparnio formą. Šiandien tai yra vienas iš populiariausių lankomų objektų Daugpilyje.

Išsamesnę informaciją apie tvirtovės istoriją, jos struktūrą, populiariausias lankytinas vietas ir ateities viziją, taip pat apie numatomus renginius galima gauti Daugpilio tvirtovės kultūros ir informacijos centre, Nikolaja gatvėje 5. Čia tvirtovės lankytojai gali užsisakyti gido paslaugas, pasiimti bukletus, tvirtovės turistinius žemėlapius, taip pat susipažinti su nedidele istorijos ekspozicija ir Matavimo indų ekspozicija. Aktyvaus turizmo sezono metu lankytojams atviras ir kordegardo pastatas.

 

Daugpilio šikšnosparnių centras

Daugpilio tvirtovėje savo vietą rado antra pagal dydį Baltijos šalyse žiemojančių šikšnosparnių kolonija. Tvirtovės mūruose tvyro didelė drėgmė, mūrai išlaiko sąlygišką šilumą žiemą, todėl visoje tvirtovėje yra platus įvairių mikroklimatų spektras, kuriuose priklausomai nuo žiemos šaltumo ir vėjo krypties šikšnosparniai gali rasti užuovėją.

Šikšnosparnių centro ekspozicijoje, kuri yra Daugpilio tvirtovės Nikolajaus vartuose, galima apžiūrėti šikšnosparnių inkilus, pašto ženklų su šikšnosparniais kolekciją, meno darbus su pavaizduotais šikšnosparniais, sužinoti apie šikšnosparnių gyvenimo būdą ir supančią aplinką. Eksponuojamos tvirtovėje gyvenančių šikšnosparnių fotografijos ir jų gyvenimo būdą apibūdinanti informacinė medžiaga ir eksponatai.

Latgalos zoologijos sodas

Netoli istorinio miesto centro yra nedidelė tropinė oazė, kurioje gyvena įvairūs egzotiniai ir vietiniai gyvūnai. Tai yra Latgalos zoologijos sodas, kur dirbtinai sukurtose džiunglėse gyvena beždžionės, surikatos, iguanos, smaugliai, vėžliai, skorpionai, spalvingieji karpiai, tropikų skruzdėlės ir daug kitų tropikų ir Latvijos gamtos gyventojų. Latgalos zoologijos sodo kieme galima apžiūrėti laukinių pelių sodybą, tikrą hobitų namelį vabzdžiams ir vorams bei europinių trušių miestelį, kur vaikai gali paglostyti mažuosius zoologijos sodo trušelius ir patyrinėti jų elgesį.

Karinės technikos ekspozicija

Karinės technikos yra unikali tuo, kad kolekcijoje esantys objektai rasti buvusių mūšių laukuose ir yra profesionaliai restauruoti – kai kuriuos eksponatus galima užvesti ir pademonstruoti. Manoma, kad ekspozicijoje esantys tankai yra vieni iš nedaugelio taip gerai išlikusių tokio tipo eksponatų Europoje.

Čia galima apžiūrėti tarybinės armijos tankus – vidutinį tanką T-34 ir sunkiuosius tankus IS-2 ir IS-2M, kurie pavadinti Stalino garbei, šarvuotas desanto žvalgybines mašinas BRDM-2 ir BRDM-1, karines transporto priemones Jeep Willys ir GAZ-67, savaeigius, pabūklus ir kitus technikos vienetus.

Centrinis parkas

Įkurtas šalia autobusų stoties. Šis šiuolaikiškas parkas yra miesto žalioji puošmena, kurios akcentas yra gėlynai ir želdiniai. Čia įrengta vaikų žaidimų aikštelė, parke yra šaudykla, šachmatų klubas, kuriame įsikūręs Šachmatų ir šaškių muziejus. 2012 metais parke įrengta Suolelių alėja ir Meilės medis. Šalia yra Daugpilio ledo halė.

Daugpilio inovacijų centras

Mokslas apčiuopiamu ir matomu pavidalu: eksponatai, kurie priverčia į dalykus pažvelgti iš kito, neįprasto taško, įtraukūs edukaciniai užsiėmimai, neįprasti eksperimentai, ekskursijos moksleivių grupėms ir šeimoms, pramoginiai edukaciniai šventiniai vakarėliai.

Daugpilio molio meno centras

Daugpilio molio meno centras siūlo galimybę susipažinti su Latgalos kultūros paveldu – keramikos ir puodininkystės tradicijomis. Čia organizuojami edukaciniai užsiėmimai, meistrystės pamokos, puodžiaus darbo demonstravimai, apžiūrimi sukurti darbai. Galima užsisakyti ir įsigyti pagamintų dirbinių. Molio meno centre galima apžiūrėti ekspoziciją ir stebėti dirbančius meistrus. Tai yra vienintelė vieta Latvijoje, kur galima susipažinti su grūdintąja Baltijos raku keramika, kurios subrandinimas vyksta raugintų ruginių miltų skystyje.

Zoologijos sodas „JuRita Mini Zoo“

„JuRita Mini Zoo“ yra puiki poilsio vieta šeimoms, kurioje galima susipažinti su įvairiais gyvūnais. Siūloma juos apžiūrėti, pašerti zoologijos sode įsigytu pašaru, pabendrauti su jais. Čia galima išvysti alpakų, lamų, kengūrų, kupranugarį, danielių, mažųjų avių, mažųjų ožkų, ponių, asilų, žirgų, triušių ir kitų gyvūnų.

Poilsio parkas „Stalkers“

Puikiai įrengtas parkas yra vaizdingoje vietoje Dauguvos pakrantėje, miško apsuptyje, gamtos parko „Daugavas loki“ teritorijoje. Parke galima rengti įvairiausius renginius. Čia yra vaikų žaidimų aikštelės, lauko kepsninės, stalai, terasos, pavėsinės  ir t. t. Poilsio parke vienu metu gali lankytis kelios turistų grupės – poilsiavietė įrengta taip, kad keletas turistų grupių netrukdytų viena kitai. Miško parke yra įrengti unikalūs tvirtovės pavidalo objektai. Turistams suteikiama puiki galimybė susipažinti su miško parko įdomybėmis ir paslaptinga jo kūrimosi istorija.

Stropų ežero centrinis paplūdimys

Didysis Stropų ežeras yra didžiausias Daugpilio miesto vandens telkinys, kuris vasaros sezonu suburia daug poilsiautojų. Didžiojo Stropų ežero centrinis paplūdimys kiekvienais metais tarptautinio Aplinkosauginio švietimo fondo (FEE) yra apdovanojamas Mėlynąja vėliava už vandens kokybės, aplinkosaugos ir išvystytos infrastruktūros reikalavimų atitikimą.

Centrinio paplūdimio teritorijoje įrengti įvairūs poilsio elementai – pėsčiųjų promenada pasivaikščiojimams, apšviesta tamsiuoju paros metu, asfaltuotas dviračių takas, aikštelė su lauko treniruokliais aktyvaus gyvenimo būdo mėgėjams. Lankytojai gali nemokamai naudotis paplūdimio tinklinio aikšte, persirengimo kabinomis, suoleliais, automobilių stovėjimo aikštele ir visais patogumais. Centrinio paplūdimio lankytojų laukia unikali ežero pontonų konstrukcija, kurią sudaro „ežero promenados“ dalis, 25 metrų ilgio atvirasis baseinas su 4 takeliais, bokštelis šuoliams į vandenį ir vaikų baseinas, prie kurio įrengta poilsio aikštelė su skėčiais ir gulimaisiais krėslais, kuriais galima naudotis nemokamai.

Adresas: Lielā Stropu ezera centrālā pludmale, Stropu iela 40, Daugavpils

Nuotykių parkas „Daugavpils Tarzāns”

Daugpilyje, prie Didžiojo Stropų ežero paplūdimioįsikūręs aktyvaus poilsio turizmo objektas – nuotykių parkas „Daugavpils Tarzāns” su 9 kliūčių trasomis, skirtomis aktyviam poilsiui tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Dvi Žaliosios trasos yra skirtos suaugusiesiems ir vaikams nuo šešerių metų, jose įrengta 16 kliūčių iki trijų metrų aukštyje. Dviejose Mėlynosiose trasose įrengtos gana lengvai įveikiamos kliūtys, kurios yra iki penkių metrų aukštyje virš žemės. Raudonoji trasa įrengta 10 metrų aukštyje, joje yra visų mėgstamas „Tarzano šuolis“, skraidanti riedlentė ir kitos kvapą gniaužiančios kliūtys. O Juodoji trasa reikalauja didesnių fizinių jėgų ir drąsos, nes trasoje įrengta 14 didelio sudėtingumo laipsnio kliūčių, kurios išdėstytos net iki 12 metrų aukštyje virš žemės.

Asmeninė Kelionės su vaikais rekomendacija – specializuota kavinė vaikams SANMARI

Ryški ir jauki kavinė vaikams, kurioje kiekvienas gali pasijusti tarsi pasakoje. Vaikų meniu su plačiu patiekalų asortimentu. Maistu pasimėgauti galės ir tėveliai. Ši kavinė buvo pagrindinė priežastis, kodėl mes nespėjome pamatyti daugelio Daugpilio objektų, nes buvo labai sunku vaikus sudominti kitais įdomiais objektais, kai čia ir pasakų namelis, čiuožykla ir interaktyvus grindų žaidimas, o dar kai vaikų nebuvo daug – visos pramogos tik mums.

 

Rygos pėsčiųjų gatvė ir Dubrovino parkas

Smagiai pasivaikščioti galite ir pėsčiųjų gatve iki pat labai gražaus parku su įpūdingu fontanu. Parkas yra miestiečių pamėgta poilsio vieta. Tvankiomis vasaros dienomis prie didžiojo fontano kiekvienas gali atsigaivinti nuo kaitros, o vakarais – pasigrožėti nuostabiu šviesos ir vandens žaismu.

 

Straipsnį parengė „Kelionės su vaikais”

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Filharmonija atšaukia koncertus, siūlo grąžinti bilietus ir užsukti į skaitmeninę koncertų salę

Palangoje – pasaulinė FINA Aquatics diena. Nemokamos pramogos

Kaišiadorių rajono didieji medžiai

Rašytojų rezidencijos literatūros mieste Vilniuje

Turizmo informacijos centrai – savo krašto ambasadoriai

We love Lithuania

Šventinį olimpinio festivalio uždarymą vainikuos nemokama diskoteka ant ledo: dalyviai kviečiami pasipuošti lietuviška atributika

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"