Lietuvos nuotraukų čempionatas 2016

Lietuvos nuotraukų čempionatas 2016

Lietuvos miestų metai
We love Lithuania žengia į naujuosius metus ir pristato jau antrąjį Lietuvos nuotraukų čempionatą. Čempionato tikslas – paskatinti visus Lietuvos piliečius atrasti naujas ir nematytas Lietuvos vietoves ir išgavus akį džiuginantį vaizdą juo pasidalinti. 2016 metai LR Vyriausybės patvirtinta tvarka yra skirti Lietuvos miestams ir miesteliams. Šiųmetis čempionatas kreips dėmesį ne tik į šį, bet ir kitus, mūsų nuomone, svarbius įvykius. Prisiminsime ir apleistas bei nepelnytai užmirštas vietoves, toliau sieksime atrasti Lietuvos kulinarinius stebuklus bei dėmesį kreipsime į architektūrines subtilybes. Laikas griebti fotografuojantį įrenginį ir plačiai atmerkti akis.

Čempionato eiga
2016 metų čempionatas startuoja lapkričio 2-ąją. Čempionate vyks 5 skirtingai etapai, kurių metu bus kviečiami visi gebantys fotografuoti asmenys atlikti atitinkamą užduotį ir sukurtą nuotrauką įkelti į oficialią We love Lithuania svetainę. Kiekvieno etapo pabaigoje vyks atviras balsavimas už čempionato komisijos atrinktus geriausius kadrus (TOP 50). Tokiu būdu kiekviename etape bus išrinkti TOP 3 kadrai, kurie keliaus į čempionato finalą ir varžysis dėl geriausio Lietuvos nuotraukų čempionato fotografo vardo.

Čempionato etapai
I etapas – Lietuvos miestai ir miesteliai. Kviečiame kiekvieną, jūsų pamiltą, Lietuvos miestą ar miestelį atrasti iš naujo. Kuo garsėja tavo gimtinė? Kur jaunystėj su draugais leisdavote vakarus? Slaptas skardis nuo kurio atsiveria fantastiška miesto panorama? Tinka!
II etapas – Pakelk akis į viršų. Kaip dažnai vaikščiodamas senamiesčio ar centrinėmis tavo miestelio gatvėmis pakeli akis į viršų? Laikas atkreipti dėmesį į pastatų architektūrinius akcentus – atraskime drakonus, liūtus ir kitas mistines būtybes, kurios saugo iš pažiūros įprastus pastatus.
III etapas – Nepelnytai pamiršti ir apleisti Lietuvos kampeliai. Visi kartu mes keliaujame iš ties dažnai. Kiek kartų esate atsidūrę vietose, kurioms verkiant reikalinga ūkiška ranka, kad objektas taptų lankytinu ir itin pamėgtas vietinių gyventojų? Galbūt pakanka perdažyt, sutvarkyt ar tiesiog nušienauti žolę?
IV etapas – Gastronominė kelionė per Lietuvą. Dažnai džiaugiamės į Lietuvą žengiančiomis kitų kultūrų kulinarinėmis virtuvėmis, tačiau ir mūsų pačių virtuvė yra iš ties spalvinga. Šiame etape kviečiame dalintis skaniais ir apetitą keliančiais lietuviškais patiekalais, galbūt kartais ir netikėtais deriniais. Atraskime skonius iš naujo.
V etapas – Mano Lietuva yra! Kas tau yra Lietuva? Koks vaizdas nuotraukoje labiausiai džiugina akį ir sukelia pasakiškus prisiminimus? Kurią nuotrauką nė ne mirktelėję parodytum užsieniečiui kolegai, kuris paklaustų kaip atrodo Lietuva? Piliakalniai? Kloniai? Šilai? Upės? Ežerai?

Paroda bei apdovanojimai
Lietuvos nuotraukų čempionato oficialus strateginis partneris – Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO 2017 metų sausio mėnesį kviečia į dar vieną aktyvaus laisvalaikio ir turizmo parodą ADVENTUR 2017. 2016 metų sausio mėnesį vykusioje parodoje buvo eksponuojamos per 50 geriausių čempionato nuotraukų paroda. Didžiojoje scenoje įvyko čempionato apdovanojimai. Tradiciją tęsiame – antrojo čempionato geriausi kadrai taip pat bus eksponuojami parodoje ir kviesime susipažinti su įspūdingiausių kadrų autoriais bei visi kartu padėkosime jiems už galimybę atrasti Lietuvą iš naujo.

Dalyvavimo sąlygos
Čempionate gali dalyvauti kiekvienas norintis ir mokantis fotografuoti. Čempionatui tinkamos tik aukštos kokybės nuotraukos, kurios vėliau gali būti naudojamos čempionato galerijoje, spaudoje bei parodoje. Viename etape vienas autorius gali įkelti iki 3 nuotraukų. Kiekvienas dalyvis, įkeldamas nuotrauką, sutinka, kad VšĮ „We love Lithuania“ gali naudoti jo autorinį kūrinį čempionato viešinimo ar Lietuvos turizmo ir žinomumo didinimo tikslais be atskiro susitarimo.

Čempionato draugai:

darklogo addrama-final-logo 15min.lr

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"