Naujienos Pamatyk! Širvintos

Atgimęs Jaunimo sodas atidarytas Širvintose

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Rugsėjis Širvintose ypatingas – rudenį tikrąją ta žodžio prasme papuošė pagaliau atidarytas atgimęs Širvintų Jaunimo sodas! Ši ypatinga vieta – tarsi seno ir naujo, miesto ir gamtos dermė kiekvienam – tiek širvintiškiams, tiek mūsų krašto svečiams. Pailsėti, susitikti, pabendrauti… Kurti, dainuoti ir groti… O gal net prisiekti amžinai mylėti…

„Kaip diena ir naktis,“ – savo akimis negalėjo patikėti tie, kurie čia ilgiau nesilankė. Juk ši ypatinga vieta daugeliui širvintiškių kelia daugybę malonių prisiminimų – prieš kelis dešimtmečius čia vykdavo šventės, renginiai, burdavosi jaunimas, šalia veikė privati kavinė. Tačiau gana ilgus metus itin patrauklioje miesto vietoje – priešais Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią – esantis parkas buvo visiškai užmirštas ir apleistas.

Darbas iš tiesų pavyko – pasižvalgyti po sutvarkytą, naujais takais, gėlynais, nuostabiu apšvietimu, alpinariumu ir gražuole balta rotonda besipuikuojančią poilsiui ir laisvalaikiui skirtą erdvę ketvirtadienio pavakarę susirinko daugybė žmonių.

Naujame parke – naujos tradicijos. Todėl ir atidarymo šventė buvo kitokia – be oficialių kalbų, be simbolinės juostelės kirpimų… atsipalaidavus ant pledukų, gurkšnojant savo atsineštą arbatą besiklausant gyvos muzikos…

Jau besirenkančius į atidarymo šventę pasitiko romantiškos saksofono melodijos, renginiui ypatingos nuotaikos suteikė mokytojo Arvydo Golco atlikta daina apie rudenį, Meno mokyklos mokytojų ir moksleivių koncertas. O televizijos projekto „Lietuvos balsas“ finalininkė Monika Mėčiūtė nepaliko abejingų – Jaunimo sodas tapo kartu dainuojančių, šokančių ir gyvenimu besidžiaugiančių žmonių būriu.

Širvintų savivaldybės informacija ir nuotraukos

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Naujametiniai Palangos fejerverkai 2019

We love Lithuania

Kviečia 10-asis žygis „Gintaro kelias“ ir akcija „Riedam“

Rastas dar vienas originalus Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 m. vasario 16 d. Deklaracijos egzempliorius

We love Lithuania

Augalinio maisto festivalis „Vegfest LT“ – Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose

Aukštaitijos nacionaliniame parke skambės sutartinės

Taip pasiruošimas Kalėdoms atrodė Lietuvos dvaruose: rūpinosi dovanomis ir menine programa svečiams

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"