Naujienos Pamatyk! Renginiai Vilniuje Vilnius

Vilniečiai pasitiko pavasario lygiadienį (nuotraukų galerija)

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Pirmadienio vakarą vilniečiai rinkosi į Šventaragio slėnį švęsti pavasario lygiadienio. Pavasario lygiadienį susiduria tamsusis ir šviesusis metų laikotarpiai, o nakties ir dienos trukmė tampa lygi, tai astronominio pavasario pradžia. Vilniaus etninės kultūros centras pakvietė iš žiemos sąstingio pro pavasario vartus žengti į Šventaragio slėnyje išaugusius „Lygės sodus“.

Šiaudinis sodas – viena įspūdingiausių lietuvių dailės rūšių. Tai tobulos visatos modelis, kuriame harmoniją sukuria priešingų polių dermė. Klasikinį sodą sudaro dvi bendro pagrindo piramidės, kurių vienos smaigalys nukreiptas į viršų (dangų, dausas), o kitas – į apačią (požemį). Sodo viduryje sutelpa visas žmogaus gyvenimas tarp dangaus ir žemės, tarp pradžios ir pabaigos – visi džiaugsmai ir vargai, siekiai ir rūpesčiai.

Susirinkusieji į Šventaragio slėnį turėjo galimybę pabūti tokio sodo viduje. Šventės vietoje įsikurė Mantvydo Vlado Vilio sukurta interaktyvi meninė instaliacija, kurią sudaro tradicinius sodus primenančios skulptūros.

Renginio dalyviai galėjo užeiti į didžiausiojo sodo vidų ir patirti šviesos bei šešėlių žaismą, skambant folkroko grupės „Atalyja“ atliekamoms muzikinėms kompozicijoms ir Vlado Braziūno poezijai.

Didįjį sodą apsupo maži sodeliai, į kuriuos „sutūpė“ Vilniaus miesto moksleivių sukurti pavasario pranašai – paukšteliai. Atbundančios gamtos oazę nušvietė žvakių liepsnų raštai. 

„Lygės sodai“ Šventaragio slėnį puoš iki balandžio 3 d.

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Europos paveldo dienos Anykščiuose

„Kinas po žvaigždėmis“ Valdovų rūmuose atskleidžia vasaros programą

Palūšės regata 2021 – rugpjūčio 6 – 8 dienomis

Gražiausi apžvalgos bokštai Lietuvoje

We love Lithuania

Trakų Salos pilis skambiai pasitinka Tris Karalius!

Šiauliuose kalėdiniai stebuklai prasidės gruodžio 2-ąją

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"