Naujienos Pamatyk! Raseiniai

Ariogaloje atidarytas Istorinis atminties parkas – jame įamžintos krašto asmenybės

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Lapkričio 22-ąją, antradienį, Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis ir mero pavaduotojas Kęstutis Užemeckas dalyvavo Istorinio atminties parko atidaryme, kuriame įamžintos rajono iškilios asmenybės.

Tardamas sveikinimo žodį Savivaldybės meras ne tik akcentavo, kad mūsų rajone yra daug Raseinių kraštui ir Lietuvai nusipelniusių asmenybių, bet ir pasidžiaugė, kad vis dažniau jų atminimas ir atlikti darbai yra įprasminami.

Sveikinimo žodį taip pat tarė projektą įgyvendinusios visuomeninės organizacijos „Ariogalos santara“ pirmininkė Marytė Kvietkuvienė.

Parke pastatyti atminimo ženklai septynioms Raseinių krašto asmenybės: diplomatui, modernistinės krypties rašytojui, ekspresionistui Jurgiui Savickiui, akademikui ir selekcijos pradininkui Lietuvoje Dionizui Rudzinskui, pirmajam žuvusiam Lietuvos savanoriui Pranui Eimučiui, filosofui ir visuomenės veikėjui Stasiui Šalkauskiui, teisininkui ir visuomenės veikėjui Kaziui Šalkauskiui, istorikui Vincui Trumpai, chorvedžiui, visuomenės ir politiniam veikėjui Antanui Vizbarui.

Parko atidaryme dalyvavo įamžintų asmenybių artimieji, kurie dalijosi asmeniniais prisiminimais apie savo artimuosius, o Ariogalos gimnazijos mokiniai susirinkusiems plačiau papasakojo apie kiekvieną iškilią asmenybę.

Įgyvendinant projektą „Istorinis atminties parkas“ įrengtas pėsčiųjų takas, pastatyti suoleliai. Projektą finansavo LR krašto apsaugos ministerija ir Raseinių rajono savivaldybė. Projekto vertė 16 500 Eur.

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Pirmą kartą Lietuvoje – legendinės fortepijono įžymybės Katia ir Marielle Labèque

Lankytinos vietos Alytuje gryname ore

We love Lithuania

Ką veikti paaugliams karantino metu? 32 būdai, kaip leisti laiką namuose

We love Lithuania

Žvalgų dieną paaiškės „Širdies raktininkės“ Marcelės Kubiliūtės paslaptis

Senoji Kernavė vėl atgyja

We love Lithuania

Tarptautinis šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“ Šiauliuose suburs per 800 šokėjų

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"