Atostogų parkas
Keliauju po Lietuvą Keliautojų užrašai Lankytinos vietos Palangoje Palanga Palangos naujienos Pristatyk!

Atostogų parkas – Palanga šeimai

5,00 (2)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Vaikų žiemos pabaigos atostogos šiais metais, kaip ir visada atėjo netikėtai ir per gretai, tačiau nutarėme šį kartą nepraleisti jų pro šalį ir  išnaudoti tam kam jos ir skirtos  – poilsiui. Šį sykį mūsų kelionės kryptis – Palanga. Beliko išspręsti organizacinius klausimus: kur apsistoti; kam palikti šunį; ką nuvykus veikti?

Problemos su kuriomis dažniausiai susiduriame spręsdami šiuos klausimus:

  • Apgyvendinimas. Mūsų šeima yra penkių asmenų – du suaugę ir trys vaikai, taigi, mums reikia šiek tiek didesnės erdvės ir miegamų vietų skaičius, negu įprastinis standartas. Viešbučiai dažniausiai į kambarį gali priimti iki 4-ių asmenų, o jeigu daugiau, tada siūlo liukso klasės apartamentus, kurie jau perlipa į kitą kainos kategoriją, o galų gale mums ten tų visų liukso priedų ir privalumų nė nereikia. Todėl vietos, kur nuvykus apsistoti už priimtiną kainą, paieška, tampa iššūkiu;
  • Augintinis. Klausimas, kur palikti šunį, kai išvažiuoji atostogauti, neretai gali tapti ir problema, nes labai nedaug apgyvendinimo vietų priima ir augintinius. Ir nors mūsiškis mažas, draugiškas ir tvarkingas, tačiau yra bendra tvarka ir nieko tu čia neįrodysi.
    Močiutė šį kartą pagelbėti negalėjo, šunų viešbutyje palikti nenorėjome, taigi teko ieškotis vietos, kur mums leistų apsistoti su šunimi.
  • Veikla. Nors jūra, pušynas, romantika ir visa kita tikrai bus, tačiau akivaizdu, kad vasario mėnesį visą laiką lauke išbūti negalėsi. Todėl apsistoti reikia vietoje, kurioje bus daugiau veiklos, negu senas močiutės televizorius ar viešbučio kavinė.

Suvedus paieškoje visus kriterijus pasirinkimas buvo labai nedidelis. Mes apsistojimui pasirinkome šiek tiek už Palangos esantį „Atostogų parką”.

Kelionė nuo Vilniaus iki Palangos pakankamai ilga, ir į pabaigą tapo gana nekantri (kokius 29 kartus ištartas klausimas „ar greit atvažiuosim?”), todėl nuvykę pirmiausia įsikūrėme. Kadangi mūsų šeimai reikia 5-ių miegamųjų vietų, na ir kampo šuniui, apsistojome rąstiniame namelyje. Tie namukai išsidėstę suaugusiame miške ir dėl to vieta atrodo, kaip koks pasakų kaimelis – tarp didžiulių medžių „įsodinti” rąstiniai namukai. Pagarba architektui, kuris sugebėjo pastatyt namus ir suformuoti infrastruktūrą išsaugodamas medžius. Atrodo labai gražiai ir tiesiog alsuoja ramybe.

Na, o kai įsikūrėme, žinoma – baseinai. Išbandėme visus (jų yra 15-a (žiemą veikia mažiau) skirtingų dydžių, gylių, temperatūrų ir funkcijų),  na beveik visus, nedrįsome tik tų, kurie veikė lauke (nors jie ir šildomi)! Tačiau ekstremalesniems arba „ruoniams”, manau, turėtų patiki. Iš pirčių didžiausią įspūdį paliko gintaro pirtis – jau vien ko vertas tas jausmas, tarsi įžengtum į legendinį Gintaro kambarį! Atostogų parko puslapyje rašoma, kad ji vienintelė tokia pasaulyje, tai vien jau dėl to verta nueiti, kad savo patirčių sąraše užsidėti „check”!

Man, kaip amžinai bėgančiai trijų vaikų mamai, ypač malonus buvo atsipalaidavimas geoterminiame baseine – buvau tik girdėjusi vyresnių žmonių pasakojimus, kad Negyvojoje jūroje galima atsigulti ir plūduriuoti ant vandens, o dabar ir pati tai išbandžiau. Vaikams labiausiai patiko burbuliniai baseinai, vyrui lietuviška pirtis, kurioje buvo pirtininkas ir organizavo visą pirties procedūrą.

Poilsiui mes skyrėme tris dienas – dvi naktis. Todėl antrą dieną po pasivaikščiojimo pajūryje ir Palangoje, vėl šildėmės baseinuose. Vaikams tokios trumpos, bet nenuobodžios atostogos labai patiko, mums su vyru irgi, nes, pakeitus aplinką ir būnant nuolat kažkuo užsiėmus, leido atitrūkti nuo darbų ir pailsėti nuo rutinos.

Žodžiu, visų mūsų šeimos narių nuomone – atostogos pavyko. Trumpas bet kokybiškas poilsis suteikė energijos ir įkvėpimo sulaukti šilumos ir pavasario. O visas Atostogų parkas apskritai paliko labai gerą įspūdį, jau vien dėl to, kad labai gerai jautėsi, jog viskas daroma su meile tam ką darai. Manau, ir kitą sykį vykdami į pajūrį ten apsistosime.

Beje, išvykdami sužinojome, kad jeigu leistume vaikams pabėgti iš pamokų, o patys pasiimtume atostogas darbo dienomis, tai kaip gausi šeima gautume 50 proc. nuolaidą vandens procedūroms. O kai mūsų tiek, tai nuolaida tampa ženkli. Atostogų parkas kviečia visus atvykti.

 

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Saulėlydis Palangoje

Irena Juknevičienė

Ką veikti Palangoje rudenį

Sigita Rudaminienė

Palanga įamžino maestro Stasio Povilaičio atminimą

vakaras Palangoje

Vygintas Domanskis

Minint Kovo 11-ąją Palangoje – Laisvės šviesa jaunimo lūpomis

We love Lithuania

Ryto tirščiai

Renata Šniolienė
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"