Ignalina Naujienos Pamatyk!

Ignalina pasveikino vasarą ir pačius mažiausius gyventojus

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną  Laisvės aikštėje surengta spalvinga šventė. Ignalina linksmai pasitiko vasarą ir pasveikino mažiausius savo gyventojus. Visą dieną skambėjo muzika, vaikus viliojo smagios veiklos, lauko žaidimai, batutai, įdomūs sportiniai įrenginiai, skanėstai ir koncertai. Eksponuota Ignalinos parapijos vaikų dienos centro „Eldoradas“ auklėtinių, respublikinio mokinių rašinių ir piešinių konkurso „Kodėl noriu būti miškininku“ dalyvių, piešinukų parodėlė. Tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ organizatoriai pristatė šiai dienai skirtą programą. Buvo galima  pamatyti užsienio šalių nekomercinius animacinius filmus, susitikti ir pabendrauti su animacinių filmų režisieriais, įsigyti knygų. Ignalinos krašto muziejuje atidaryta Ignalinos rajono mokinių vaizduojamosios ir taikomosios dailės kūrinių paroda.

,,Ignalinoje jau daug metų puoselėjame gražią tradiciją vasarą pradėti spalvinga švente, pasveikinti visus vaikučius ir ypač pačius mažiausius, kuriems įteikiami Mažojo ignaliniečio pasai. Linkiu, kad ne tik šiandien, bet ir kiekvieną dieną prisimintume tėvelių ir visų mūsų įsipareigojimus vaikams. Dovanokime jiems savo meilę, rūpestį. Tegul ši diena būna džiaugsmo vaikais diena…“,– sakė meras Laimutis Ragaišis. Jaunais žmonėmis, gražiomis į šventę susitrinkusiomis šeimomis džiaugėsi ir Ignalinos klebonas Vidas Smagurauskas, kvietęs neužmiršti svarbiausių – dvasinių vertybių.
Gražiausia šventės akimirka – simbolinių pasų mažiausiems ignaliniečiams įteikimas, tėvelių pasveikinimas. Ši prasminga šeimos ir jos vertybių pagerbimo tradicija Ignalinoje gyvuoja jau trečią dešimtmetį. Pernai rajone gimė 60 vaikų, 23 iš jų – Ignalinos mieste. Kiekvienas mažylis – toks didelis turtas ir džiaugsmas savo tėveliams ir toks svarbus pilietis savo kraštui. „Ignalina – tavo gimtasis kraštas. Tavo pradžių pradžia, tyra lyg lelijos žiedas. Tavo mažos pėdelės ant smėlio, tavo žvilgsnis į didelį dangų… Koks džiaugsmas, kad gimei, kad esi šiam pasauliui ir šiai gražiai žemei. Tam, kad vardas garsiai skambėtų, kad darbai būtų gėrio pilni…“,– tokie žodžiai užrašyti pasiukuose.

Kartu su meru savo seniūnijų šeimas sveikino ir Ignalinos, Vidiškių, Naujojo Daugėliškio, Ceikinių, Mielagėnų seniūnai. Didžiasalio seniūnijoje vyko atskira šventė ir ten vaikai pasveikinti vietoje. Na, o Ignalinos aikštėje muzika skambėjo iki vakaro. Tiek daug mažųjų, jaunųjų dainininkų ir šokėjų norėjo pasirodyti. Elena Skripkauskienė ir ,,Joručio“ merginos dar prieš koncertą vaikus mokė šokti tautinius šokius, žaidimus. Tai smagiai sukosi rateliai, poros – daugelis net nežinojo, kad tokių įdomių šokių esama. Smagiai šoko ir ,,Lelijėlė“, šiuolaikinius ir pramoginius šokius pristatė Donatos Šimkūnaitės vadovaujamas kolektyvas ,,Estetika“, Neringos Kirkilienės ,,Viva“, gražias romantiškas dainas savo šventėje atliko dainorėliai iš kolektyvų ,,Mes“, ,,Kvintetas“, ,,Labas“, ,,Pumpurai‘ (vad. Vida Ksenzovienė). Šaunūs buvo ir muzikantai, saksofonistai, savo balsus vis auginantys solistai Aira Lukauskaitė, Ieva Rakštelytė, Kamilė Filipavičiūtė, Austėja Garnevičiūtė, Pijus Valinčius ir kt. Šventėje vietos surado ir maskuojančių tinklų Ukrainai pynėjai, ir Ignalinos policijos bendruomenės pareigūnai bei jų rėmėjai, kartu su šuniuku Amsiu vaikams linkėję saugios vasaros.

Lina Kovalevskienė

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

„Aerodream“ – ramus poilsis gamtos prieglobstyje

Orai: penktadienį vėl nušniokš lietūs, gaiva laikysis trumpai

Renavo dvare atidengta skulptūra broliams Narutavičiams

TOP5 sveikatinimosi idėjos Druskininkuose

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia muziejų nakties renginius

We love Lithuania

Marijampolėje duris atvers restauruotas tarpukario medinis pastatas – advokatų Bulotų namas

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"