Kelionės užsienyje Naujienos Pamatyk!

Workation (darbostogos) Madeiroje: kodėl verta ir kaip organizuoti? 

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Workation (darbostogos) Madeiroje: kodėl verta ir kaip organizuoti?
Vasario 11 d. sugrįžta tiesioginiai užsakomieji skrydžiai į egzotišką Madeiros salą. Estravel kelionių ekspertai sako, kad verta ne tik planuoti atostogų keliones į Madeirą, bet ir darbostogas (workation) šioje saloje. Patys išbandę workation šioje saloje su visa komanda galime patikinti – organizuoti darbostogas čia tikrai verta.

Kodėl verta planuoti workation-darbostogas Madeiroje? 

  1. Komandos kelionė – puikus būdas motyvuoti komandą, iš naujo atrasti vienas kito stiprybes, tobulinti tarpusavio komunikacijos įgūdžius, pažinti vienas kitą ne tokioje formalioje aplinkoje, 
  2. Į Madeirą nuskristi galite labai patogiai – tiesioginis užsakomasis skrydis trunka ~6 val. Skrydžiai vyks šeštadieniais ir pirmadieniais  – tad praktiškai neprarasite darbo dienų. 
  3. Nedidelis laiko skirtumas – vos 2 valandos nuo Lietuvos atgal. 
  4. Ideali sala norintiems derinti poilsį ir aktyvų pažinimą – po darbo net ir žiemos sezono metu turėsite keletą valandų pažinimui, o vasarą vakarai šviesūs ir ilgi. Galite leistis į aktyvius žygius, ekskursijas po salą ir daugiau. 
  5. Palankus klimatas norintiems pabėgti nuo pilko dangaus, drėgmės ir vėsaus oro – oro temperatūra įdienojus siekia ~20-22 °C šilumos.
  6. Platus viešbučių pasirinkimas, nuostabūs peizažai, dauguma viešbučių turi konferencijų sales darbui.  

Kaip rekomenduojame organizuoti komandos darbą Madeiroje? 

Estravel komanda turi Jums 3 pagrindines rekomendacijas, ką verta žinoti organizuojant komandos darbą Madeiroje. Norėdami dirbti komfortiškai:

  • pasirinkite workation tinkamą viešbutį. Estravel rekomenduoja rinktis tokį, kuris turėtų konferencijų sales, erdvesnius kambarius – kuriuose būtų patogūs stalai, restoranus – kad darbo metu nereikėtų ilgai ieškoti restoranų aplink pusryčiams ar pietums. Taip pat svarbu pasirinkti strategiškai patogią viešbučio vietą, kad po darbo būtų patogu greitai pasiekti įvairias lankytinas salos vietas.
  • Jei dirbate su klientais Lietuvoje, Madeiroje rekomenduojame darbo dieną pradėti 6:00 ryte, baigti – 15:00. Toks darbo laikas atitinka įprastą darbo laiką Lietuvoje (08:00 – 17:00). 
  • Iš anksto suplanuokite bent dalį ekskursijų ir pramogų iš karto po darbo valandų. Madeiroje temti pradeda apie 18:00-18:30, tad baigę darbą 15:00 greitai suorganizuoti ekskursijos tai pačiai dienai šviesiu paros metu tiesiog nespėsite. Tad kiek įmanoma – ekskursijas Madeiroje komandai užsakinėkite iš anksto. 

Kokias lankytinas vietas Madeiroje po darbo rekomenduojame pamatyti?

  • Savaitgalį skirkite visos dienos ekskursijoms po salą. Viena iš ekskursijų gali būti po pietvakarinę salos dalį, kurios metu išvysite: Ponta do Sol miestelį su šalia esančiu juodu paplūdimiu ir nuostabia bažnyčia, žvejų kaimelį Camara de Lobos, Cabo Girao apžvalgos aikštelę nuo kurios atsiveria nuostabi Funšalio panorama, Rabacal levadą ir nuostabius Havajų kalnus primenančius slėnius ir dar daugiau.
  • Suplanuokite bent vieną ar du žygius levadų ar veredų takais. Vien levadų takų čia rasite daugiau kaip 2000 kilometrų! Einant šiais takais Jums atsivers nuostabūs salos vaizdai, išvysite krioklių, uolų, mistiškų miškų ir daugiau. Popietės žygiams rinkitės trumpesnes levadas – sutemus jose vaikščioti gana pavojinga.
  • Būtinai aplankykite Karališkąjį Montės rūmų atogrąžų parką. Čia jus stebins tūkstančiai augalų: palmės, hortenzijos, filodendrai, puansetijos ir daug daugiau. Pamatysite sukurtą japonišką sodą, milžinišką brangakmenių kolekciją, unikalius krioklius, rūmus ir nuo rūmų terasos atsiveriančius Atlanto vandenyno vaizdus. Parke taip pat galėsite paragauti tradicinio gėrimo – Madeiros vyno, kurio skonis primena sodrų midų.
  • Išbandykite Funšalio keltuvą – kilkite/leiskitės lynų keltuvu virš Funšalio miesto ir senamiesčio, grožėkitės įspūdingu atviru Atlanto vandenynu, jei pasiseks – besileisdami uoste gali matyti kruizinių laivų.
  • Būtinai leiskitės į žygius gamtojeviena iš idėjų: Sao Lorenso iškyšulys. Tai viena įspūdingiausių gamtos vietų visoje Madeiroje – leiskitės į ~4 km ilgio žygį, o žygio pabaigą vainikuokite smagiu plaukimu laivu iki žvejų miestelio. Toks buvo ir Estravel planas – pasikrovėme naujų jėgų, įkvėpimo ir ekstremalių pojūčių vandenyne.
  • Būtinai suplanuokite žygį bent viena ar keletu levadų takų. Estravel komanda vaikščiojo viena populiariausių levadų Madeiroje – Levada 25 Fontes (bendras levados ilgis ~11 km). Ši levada mus stebino gausybe krioklių ir kriokliukų, gamta, kuri kartais atrodė kaip tropinės džiunglės, uolomis ir skardžiais, nuo kurių atsiveria ypatingai gražios Madeiros kalnų panoramos. Būtini atributai šiam žygiui: geri batai neslidžiu padu, lietpaltis arba neperšlampama striukė, kuprinė su vandeniu.
  • Ieškantiems unikalių gastronominių patirčių rekomenduojame rezervuoti gurmanišką degustacinę vakarienę unikaliame viešbutyje „Socalco”. Garsiausias Madeiros šefas Octavio Freitas nustebins Jus nepriekaištingais skoniais, maisto pateikimu, savo gaminamais vynais. Viskas šiame restorane gaminama tik iš vietinių produktų ir daržovių/prieskonių, auginamų restorano-viešbučio teritorijoje. Šis restoranas toks populiarus, kad norint gauti vietą vakarienei reikėtų ją rezervuoti 2-3 savaites prieš apsilankymą.
  • Vakarus galite praleisti vaikštinėdami po salos apylinkes. Pvz., Estravel svečiuojasi Funšalyje – vakarus skiriame pasivaikščiojimams pakrante (iš kurios matosi įspūdingos Dezertašo salos), uoste, senamiestyje, mėgaujamės portugališkais gėrimais ir patiekalais. 

Atsiliepimus apie workation Madeiroje skaitykite čia. 

Esame tikri, kad Estravel kelionių komandos rekomendacijos ir patirtys pravers planuojantiems tiek atostogas, tiek workation saloje. O jei norite darbostogų ar poilsio ir Jūs – kreipkitės. Rekomenduosime ir užsakysime skrydžius, patikrintus ir atrinkus, workation tinkamus, viešbučius, ekskursijas ir kitas susijusias turizmo paslaugas, reikalingas nuostabiam visos komandos laikui Madeiroje. 

Partnerio turinys

Kelionė į Madeirą: kada geriausia keliauti, kokius viešbučius rinktis, ką aplankyti

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Panevėžyje sutvarkyti bajorų Moigių namai – viešam naudojimui

Sausio 25 – pusiaužiemis, kada iš savo olos išlenda barsukas

„Atviros dienos kaime“: aktyvus laisvalaikis arba lėtas poilsis gamtoje

Pastatas, buvęs cerkve, ginklų bei maisto sandėliu ir vėl tapęs bažnyčia

Kviečia pasivaikščioti takais per Lietuvą

Pumpėnų vėjo malūnas remontuojamas. Vietiniai neabėjoja – atgims ir miestelis

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"