Klaipėda Naujienos Pamatyk!

Ant šiaurinio molo pirmą kartą įžiebta Kalėdų eglė

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Šventiniu periodu klaipėdiečių ir miesto svečių lauks ne tik šiemet atnaujintas šiaurinis molas, bet ir pirmąkart ten įžiebta gyva lemputėmis padabinta kalėdinė eglė.

„Tikimės, kad molas ir šventiniu laikotarpiu bus išskirtinė uostamiesčio vieta, tarsi magnetas traukianti miestiečius ir svečius. Kviečiame ne tik iš arti pamatyti ir pajusti jūros jėgą, pamojuoti išplaukiančiam ar grįžtančiam laivui, bet ir pasigrožėti pirmą kartą šioje vietoje įžiebta eglute – didžiųjų metų švenčiu simboliu“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Atsinaujintas šiaurinis molas lankytojams atvertas spalio pabaigoje. Bangolaužių rekonstrukciją vykdę rangovai atnaujino šiaurinio molo dangas bei sienutę, sutvarkė ten esančias komunikacijas.

Kitąmet visuomenei bus atviras ir molas Smiltynėje, kur bus specialiai įrengtos dvi apžvalgos aikštelės.

Pagrindinė bangolaužių funkcija – saugoti uosto įplaukos kanalą nuo išorinių jūros veiksnių. Tačiau daugybę metų jie atlieka ir socialinę funkciją – bangolaužiai yra klaipėdiečių bei miesto svečių traukos objektai.

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Po Birštoną su vaikais

Kelionės su vaikais

Suvyniota pieva

Pelėdų pasaulis raiboje tyloje

Didžiausias japoniškas sodas Europoje

We love Lithuania

Džiazo muzikantas Vladimiras Tarasovas Lietuvos dailės muziejui padovanojo ypatingos vertės nonkonformistinio meno kolekciją

Vasaros rytas

Arnoldas Čyvas
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"