Vakarienės įdėjos
Karštieji patiekalai Receptai Salotos Sriubos

Greitos ir lengvos darbo dienos vakarienės idėjos ir privalumai

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Greitos ir lengvos darbo dienos vakarienės idėjos ypatingai praverčia, kai, grįžus po darbų, mokslų, būrelių ir visų kitų veiklų, dažniausiai nėra nei energijos, nei laiko labai ilgai sukiotis virtuvėje. Tuomet dažniau negu kartais norisi griebtis šaldytų pusfabrikačių ir, neretai, ne pačių sveikiausių. Todėl greitos – „30 minučių“, „vieno puodo/keptuvės/skardos” vakarienės idėjos yra nepamainomas dalykas, nes:

  • Sutaupo laiko. Po ilgos darbo dienos dažnai norime atsipalaiduoti ir praleisti laiką su šeima ar draugais. Ilgai netrunkantis maisto gaminimas leidžia sutaupyti brangaus laiko ir skirti jį malonesniems dalykams.
  • Sumažina stresą. Kai jaučiamės pavargę ar apsikrovę darbais ir neturime laiko gaminti, vien mintis apie maisto ruošimą gali sukelti stresą. Tad greitai paruošiamos vakarienės gali padėti sumažinti šį stresą ir palengvinti vakaro planavimą.
  • Yra sveikesnis pasirinkimas. Kai neturime laiko, lengviau esame linkę griebtis nesveiko maisto, pavyzdžiui, greito maisto, pusfabrikačių ar užkandžių. Greitas ir neapsunkinantis maisto gaminimas leidžia sveikiau maitintis.
  • Taupo pinigus. Valgymas namuose, be abejo kainuoja mažiau, palyginti su valgymu restoranuose ar užsisakius maistą išsinešti. Tad greitų ir lengvų vakarienių idėjos, gali paskatinti rinktis gaminimą namuose ir taip padėti sumažinti išlaidas maistui bei sutaupyti pinigų kitiems dalykams.
  • Lengviau kontroliuoti porcijas. Gaminant maistą namuose lengviau kontroliuoti porcijas ir užtikrinti, kad nevalgysite per daug. Tai gali padėti išlaikyti sveiką svorį ir gerą savijautą.
  • Maisto gaminimas gali būti smagus ir kūrybiškas užsiėmimas. Nesudėtingi receptai yra ypač atviri ir parankūs kulinariniams eksperimentams – galima išbandyti naujus skonius, eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir atrasti naujų mėgstamų patiekalų.
  • Padeda išmokyti vaikus sveikos mitybos įpročių ir, netgi, gaminti maistą.
  • Leidžia apjungti visą šeimą bendradarbiauti virtuvėje, kad būtų dar greičiau ir, be abejo, smagiau.
  • Suteikia vakarienei daugiau malonumo ir jaukumo, nes juk valgyti savo pačių pasigamintą vakarienę daug smagiau negu graužti atšildytą picą.

Keletas greitų ir lengvų darbo dienos vakarienės idėjų:

  • Orkaitėje kepta žuvis arba vištienos kepsneliai – greitai iškepa (vidutiniškai 30 min), į skardą greta galima pridėti kartu kepti garnyrą (pjaustytas bulves ir kitas daržoves) ir, kol viskas kepa, mums net nereikia būti virtuvėje, galime užsiimti kuo tik norime.
  • Orkaitėje keptas varškės sūris – lygiai ta pati situacija, kaip su žuvimi ar vištiena – visą vakarienę galima sutalpinti ir vienu metu ruošti vienoje kepimo skardoje.
  • Įvairūs apkepai – sumakaluoji viską ir pašauni į orkaitę kepti, be to labai lengva keisti ingredientus, pagal tai, ko tuo metu norisi arba ko yra šaldytuve. Pavyzdžiui, kaip šiame sūrio ir kumpio apkepe.
  • Nesaldūs pyragai su šaldyta sluoksniuota tešla. Šiuo būdu galima išsisukti ir sukurti neprastą vakarienę su beveik bet kokiu šaldytuvo turiniu – galimybės improvizacijai beribės.  Vienas iš variantų: fetos, varškės ir špinatų pyragas.
  • Įvairios salotos su sotesniais ingredientais, tokiais kaip: kiaušiniai, lašiša, kumpis, tunas, mocarelos, fetos ar kiti sūriai, alyvuogės, riešutai ir t.t. Jos lengvai ir greitai paruošiamos, gausios vitaminų ir skaidulinių medžiagų, puikiai užpildančios skrandį, bet jo neapsunkinančios, suteikiančios energijos ir sotumo jausmą. Kaip ir šios lašišos, kiaušinių ir avokadų salotos.

 

Custom Like
author avatar
Sigita Rudaminienė

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Kakavos gėrimas – vaikiška žiemos klasika

Sigita Rudaminienė

Naminiai burgeriai – Išsikepkite patys vos už kelis eurus

Interneto platybės

Rauginti kopūstai – nuo klasikos įmantrybių link

Minkšti imbieriniai sausainiai

Interneto platybės

Keptas varškės sūris – tradicinis lietuviškas receptas

Sigita Rudaminienė

Bulves mėgsta ne tik lietuviai: tradiciniai Europos šalių bulviniai patiekalai

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"