TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę
Įdomu sužinoti Knygų apžvalga

TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę – idealus pasirinkimas niūram rudens vakarui

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Meilė – tai tema, kuri šimtmečiais įkvepia rašytojus. Šie kūriniai atskleidžia įvairias meilės formas: romantišką, tragišką, uždraustą, ar net neįmanomą. Toliau pateikiame 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę, kurios paliko gilų pėdsaką literatūroje ir skaitytojų širdyse.

William Shakespeare „Romeo ir Džuljeta“

Viena garsiausių ir labiausiai atpažįstamų meilės istorijų pasaulyje. Šekspyro tragedija pasakoja apie dvi jaunas sielas, kurios dėl priešiškų šeimų yra priverstos kovoti už savo meilę. Tai kūrinys, kuriame meilė ir mirtis susipina neišvengiamai ir tragiškai.

Jane Austen „Puikybė ir prietarai“

Šiame romane Jane Austen subtiliai ir su ironija vaizduoja visuomenės normas ir moters vaidmenį XIX amžiaus Anglijoje. Meilės istorija tarp Elizabeth Bennet ir pono Darcy parodo, kaip puikybė ir prietarai gali trukdyti tikros meilės užgimimui.

Nicholas Sparks „Užrašų knygelė“

Nicholas Sparks „Užrašų knygelė“ yra širdį veriantis pasakojimas apie neįveikiamą meilę, kuri išlieka net praradus atmintį. Tai istorija apie Nojų ir Elę, kurių meilė atsispindi jų gyvenime, parodant, kad tikra meilė gali įveikti bet kokius išbandymus.
Romanas virto ne mažiau sėkminga kino juosta, joje pagrindinius vaidmenis atlieka Ryanas Goslingas ir Rachel McAdams.

TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę
TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę

Margaret Mitchell „Vėjo nublokšti“

Šiame epiniame romane Margaret Mitchell atskleidžia skausmingą meilės istoriją tarp Scarlett O’Hara ir Rhett Butler. Veiksmas vyksta per Amerikos pilietinį karą ir jo pasekmes, o pagrindiniai herojai nuolat kovoja su savo jausmais ir likimo išbandymais.

Scott Fitzgerald „Didysis Getsbis“

„Didysis Getsbis“ yra laikomas vienu iškiliausių XX a. romanų, kuriame pasakojama apie meilę, turtus ir amerikietišką svajonę. Neišdildoma Jay Getsbio meilė Daisy Buchanan parodo, kaip gali persekioti praeitis ir kaip nesugebėjimas paleisti mylimo žmogaus gali privesti prie visiško žlugimo.

Jojo Moyes „Aš prieš tave“

„Aš prieš tave“ yra pirmoji Jojo Moyes trilogijos dalis apie Louisa Clark ir Willo Traynorą. Ši istorija yra apie dvi skirtingas sielas, kurių gyvenimai susiduria ir keičiasi amžiams. Trilogiją papildo knygos „Po tavęs“ ir „Vis dar aš“, kuriose Louisa kovoja su savo jausmais ir gyvenimo iššūkiais po Willo mirties, ieškodama savo kelio ir naujų pradžių.

TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę
TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę

Charlotte Brontë „Džeinė Eir“

Charlotte Brontë romanas „Džeinė Eir“ yra klasikinis pasakojimas apie meilę ir nepriklausomybę. Pagrindinė veikėja Džeinė Eir, nepriklausoma ir stipri moteris, ieško meilės, kuri ją pripažintų ir priimtų tokią, kokia ji yra.

Gabriel García Márquez „Meilė choleros metu“

Gabriel García Márquez šioje knygoje pasakoja apie Florentino Ariza ir Fermina Daza meilę, kuri trunka daugiau nei pusę amžiaus. Tai istorija apie kantrybę, aistrą ir pasiaukojimą, kurioje parodoma, kaip meilė gali išlikti per visą gyvenimą.

Emily Brontë „Vėtrų kalnas“

Tai yra nepaprastai intensyvus ir niūrus pasakojimas apie uždraustą ir griaunančią meilę tarp Heathcliff ir Catherine Earnshaw. Jų santykiai yra tamsūs, pilni aistros ir skausmo, vedantys į tragediją.

TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę
TOP 10 geriausių visų laikų knygų apie meilę

Erich Segal „Meilės istorija“

„Meilės istorija“ yra vienas garsiausių XX a. meilės romanų, kuris pasakoja apie meilę tarp dviejų jaunų žmonių, Oliverio ir Jennifer. Jų meilė susiduria su didžiuliais iššūkiais, ir romanas parodo, kad tikra meilė ne visada būna ilgaamžė, tačiau ji visada palieka neišdildomą pėdsaką.

Ką veikti rudenį? 10 tinkamiausių filmų rudens vakarams

Custom Like
author avatar
Įdomu sužinoti

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Ko negalima valgyti kai kyla skrandžio rūgštys ir ką galima

Interneto platybės

Kada išskrenda gandrai? Gandrų migracijos paslaptys

Interneto platybės

Kiek kalorijų turi obuolys – draugas ar priešas juosmeniui?

Interneto platybės

Kankina nugaros skausmas? Sužinokite, kaip sau padėti ir kada būtina kreiptis pas gydytojus?

Augalai miegamajame: kurių ten laikyti jokiais būdais negalima?

Ar žinote, ką reiškia ženklai ant drabužių etikečių? Išsamus simbolių vadovas

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"