TOP5 lankytinos vietos Raseiniuose ir Kelmėje
Lietuvos TOP5 lankytinos vietos Naujienos

Nukeliauk vasarą – TOP5 lankytinos vietos Raseiniuose ir Kelmėje

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Ar girdėjote apie stebuklingą kukučių miestą? Kukučiai padeda išpildyti didžiausias žmonių svajones, tapti laimingiems, sėkmingiems ir kitokiems -ingiems. Tereikia atlikti kelis, labai paprastus veiksmus. Čia gyvena ir magiškas lūšiukas, kuriam patrynus ausį įgausite supergalių ir pasieksite didžiausių savo tikslų! Tiesa, reikės truputį pasistengti… Tik čia galėsite paragauti Klaipėdos, Šiaulių, Raseinių ir kitų miestų… vardais pavadintų picų, kurias kepa tikras italas, į Lietuvą atvestas meilės. O kur dar itališki Raseinių Magdės gelato ledai, legendomis apipintas Raseinių Magdės pyragas, kavagėris su ja ir legendiniai Viduklės koldūnai? Čia vyksta net koldūnų festivalis. Pabuvę Raseiniuose galėsite keliauti aplankyti sesę Kelmę. Šiuos miestus skiria tik 33 kilometrai. Ekstremalūs pasivaikščiojimai tiltu, meno muziejus autobuse, Tytuvėnų perlas, pažintiniai takai ir net žirklių meka. Keliaukime patirti nuotykį!

Iki pat rudens „Bitė“ kviečia Tave patirti Lietuvą – aplankyti visas 60 Lietuvos savivaldybių. Greitas ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Išbandykite patys!

Pasivaikščiojimas 42 metrų aukštyje virš galvos riedant traukiniui – ilgiausias ir aukščiausias Baltijos šalių tiltas

Ši vieta įspūdinga visais metų laikais, tinkama tiek ramiam pasivaikščiojimui, tiek aštresnių pojūčių mėgėjams. Tikrai neliūdėsite! Pasivaikščioti 42 metrų aukštyje virš upės slėnio, virš galvos riedant traukiniui jau gali visi. Nuo šių metų Lyduvėnų geležinkelio tiltas, po ilgo laukimo, pritaikytas lankymui ir ekstremaliems pojūčiams. Kol jūs matuositės šią patirtį draugai ar šeimos nariai galės žvalgytis į nuostabųjį Lyduvėnų tiltą žingsniuodami ant žemės. 

Dubysos upės slėnį apkabinęs tiltas – ilgiausias ir aukščiausias geležinkelio tiltas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Tiesa, bilietus aukščio pramogoms reikia įsigyti iš anksto, norinčių apsilankyti čia netrūksta. Keliaujant prie tilto nepamirškite asmens dokumento, kadangi objektas turi ne tik istorinę vertę, tačiau yra ir strategiškai svarbus, juo vyksta krovininių traukinių eismas.

Stebuklas, pripažintas popiežiaus – Šiluvos šventovė

Ši vieta tarsi šio krašto vizitinė kortelė. Šiluvos šventovė unikali, gausiai lankoma ne tik piligrimų, bet ir smalsių turistų. Galite apsilankyti ir jūs! Po ekstremalių pojūčių, tai bus nuostabi vieta nuraminti emocijų pliūpsnį. Kodėl ji tokia ypatinga? 1608 m. čia įvykęs Mergelės Marijos apsireiškimas – seniausias toks įvykis Europoje, taip pat vienintelis oficialiai Lietuvoje pripažintas bažnyčios ir popiežiaus. Šiluva – ne tik reikšmingas katalikams religinis centras, tačiau ir tikėjimo bei vilties simbolis, išgyvenęs sovietines represijas, o rugsėjį į čia vykstančius Didžiuosius Šilinių atlaidus devynias dienas vis dar plūsta tūkstančiai maldininkų. Mintyse čia galite išsakyti patį didžiausią savo norą, sako, jog visi jie išsipildo.

Kryžkalnis – ne tik kelių susikirtimo vieta kavos puodeliui

Vykdami prie jūros žmonės čia sustoja išgerti kavos, tačiau ši vieta verta daug daugiau nei tik kavos puodelis. Kryžkalnis nuo seno buvo kelių susikirtimo vieta, ne veltui čia pastatytas pirmasis Lietuvoje viadukas, šalia vis dar veikia autobusų stotis, tai populiarus dviem magistraliniais keliais keliaujančiųjų poilsio taškas. Dabar jis įgavo naują veidą – čia įkurtas Lietuvos partizanų memorialas. Memorialą sudaro dvi svarbios dalys. Iš pradžių buvo įrengtas Kęstučio apygardos partizanų memorialas su koplyčia, šalia sumontuotos plokštės, ant kurių pritvirtintos lentelės su 1137 apygardos partizanų vardais, pavardėmis ir slapyvardžiais. 2020 m. atidengtas ir atminimo memorialas žuvusiems ir nukankintiems Lietuvos partizanams bei ryšininkams. Lietuvos partizanų memorialas susideda iš 25 metrų aukščio kalavijo formos obelisko, atminimo sienos su daugiau nei 20 000 žuvusių partizanų pavardėmis, išpjautomis Vyčio kryžiaus formos stelose, pagerbimo aikštės su nežinomo partizano kapu. Visa teritorija įspūdingai apšviesta tamsiu paros metu ir puikiai matoma vykstantiems magistrale Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

Aplankę Raseinius vykite pasilabinti su sese Kelme.

Atvira galerija po dangumi, meno muziejus… autobuse ir žirklių meka

Kelmė dažnai vadinama „miestu-galerija“. Tai dovana 540-ojo miesto gimtadieniui, kuri labai dažnai stebina turistus. Visoje Kelmėje, viešose erdvėse: ant molbertų miesto centrinėse gatvėse nugulę Lietuvos dailininkų darbai, miesto įstaigas papuošusios freskos… Na ir kur dar įspūdingasis meno muziejus autobuse, kuriame pajusite dar iki šiol nepatirtą meno pasaulį. Negana to, Kelmėje puikuojasi ir… žirklių muziejus. Tokio nėra niekur kitur! Žirklių muziejaus ekspozicijoje pamatysite apie 1200 įvairiausių žirklių, žnyplių, kirpyklių ir panašių įrankių, įvairių daiktų ir suvenyrų su žirklėmis. 

Kelmės perlas Tytuvėnų bažnyčia ir vienuolyno ansamblis

Kaip Šiluva yra Raseinių vizitinė kortelė, taip Tytuvėnai – Kelmės. Ši vieta žmones žavi nesuvokiamai jaukia aura. Labai gera čia tiesiog lėtai pasivaikščioti. Ją itin mėgsta ir architektūros gerbėjai. Vienuolyno ansamblis unikalus savo menine išvaizda ir architektūrinių stilių jungtimi, tai itin originalus meno paminklas ne tik Lietuvoje, bet ir Šiaurės Rytų Europos meno kontekste. Daugelio menotyrininkų teigimu, Tytuvėnų ansamblis yra neišsemiamas istorijos, kultūros, architektūros ir dailės paminklų lobynas. Didelę architektūrinę vertę turi Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis, pasižymintis savo architektūros stilių įvairove, įtrauktas į Europos Sąjungos kultūros programą „Baroko kelias“. Tiesa, čia galite ne tik pasivaikščioti, bet ir sudalyvauti ekskursijoje, kur gidas jums pripasakos pačių įdomiausių istorijų.

Na, o desertui galite pasimėgauti nuostabiuoju Juodlės ežero pažintiniu taku. Tai 4,5 km ilgio pažintinis ekologinis takas aplink Juodlės ežerą. Keliaujant iš vienos vietos į kitą susipažinsite su kraštovaizdžiu, parkui būdingais miškais, kertinėmis miško buveinėmis, pelkėmis, retų rūšių augalais, grybais bei gyvūnais. Prie tako įrengti informaciniai stendai ir apžvalgos bokšteliai. Šį ežerą mėgsta ir žvejai, jis gana žuvingas – žiemą po ledu galima pagauti lydekų, pavasarį ir vasarą kimba lynai, kuojos, raudės. Pagal paukščių įvairovę Juodlė yra pats turtingiausias Kurtuvėnų regioninio parko ežeras. Juodlės kalnas – paskutinė pažintinio tako stotelė. Nuo jo atsivers išraiškingas kraštovaizdis: mišku apaugusios kalvos, nendrėmis užželiantis ežeras, pakrantės nameliai. Prie Juodlės galima poilsiauti – maudytis, žvejoti.

Rubrikoje „Lietuvos TOP 5G: ką aplankyti šią vasarą?“ pristatysime skirtingus Lietuvos kraštus – Tau beliks tik nukeliauti.

„Bitė“ linki įsimintinos vasaros keliaujant. Spartus ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Neatidėk akimirkų rytojui, jeigu jas gali patirti šiandien!

Geras „Bitės“ ryšio padengimas siekia 99 proc. Lietuvos teritorijos. Sparčiu ir stabiliu „Bitės“ naujos kartos 5G internetu gali naudotis daugiau kaip 2 mln. Lietuvos žmonių. Kad klientai turėtų nepertraukiamą ryšį ištisus metus, bendrovė pasitelkia „Greitąją Bitės ryšio pagalbą“ bei profesionalių inžinierių komandą, kurie visą parą skuba užtikrinti ryšį net ir ekstremaliausiomis sąlygomis.

Daugiau informacijos apie lankytinus objektus galite sužinoti:

Raseinių turizmo informacijos centre, https://atraskraseinius.lt/, adresu Vytauto Didžiojo g. 17, Raseiniai, tel. +370 618 34611 , el. p. info@atraskraseinius.lt 

Kelmės turizmo ir verslo informaciniame centre, https://www.infokelme.lt/, adresu Birutės g. 4, Kelmė, tel. +370 427 61430

pastedGraphic.png

 

 

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Medžių lajų takas, Birštono apžvalgos bokštas ir kiti objektai vėl atsivers lankytojams

We love Lithuania

Eiti ir važiuoti – savaitgalio sprendimas Molėtuose

Į Valdovų rūmų muziejų atkeliavo unikalios Baroko skulptūros iš Ukrainos

Patvirtintas Juozo Zikaro metų minėjimo planas

Pasaulio čempionai: nesudalyvauti Bumbulinėse būtų „griekas“

Klaipėdos pilies džiazo festivalis: „Rémi Panossian trio“ – prancūziškoji romantika scenoje

We love Lithuania
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"