TOP5 lankytinos vietos Alytaus krašte
Alytus Lietuvos TOP5 lankytinos vietos Naujienos

Nukeliauk vasarą – TOP5 lankytinos vietos Alytaus krašte

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Šis miestas iki Antrojo pasaulinio karo buvo tituluojamas tikrų tikriausiu kurortu. Tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur meilę galite išmatuoti metrais, vienai dienai tapti dzūkeliu, vienas žaliausių Lietuvos kampelių, Dzūkijos sostinė, didinga savo miškais, šaltiniuotų upių versmėmis, pelkingomis laukymėmis. Kur? Keliaukite į Alytaus kraštą!

Iki pat rudens „Bitė“ kviečia Tave patirti Lietuvą – aplankyti visas 60 Lietuvos savivaldybių. Greitas ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Išbandykite patys!

Baltosios rožės tiltas – svaiginančios panoramos ir vieta, kur meilę galima išmatuoti… metrais

Ar bandėte kada nors meilę išmatuoti ne širdies dūžiais, skirtingomis kalbomis pasakytu žodžiu „Myliu“, o metrais? Taip, taip, nejuokaujame! Pabandykite! Tai ne tik puiki vieta romantiškam pasimatymui, jaukiam pasivaikščiojimui ar smagiam laikui su vaikais. Baltosios rožės tiltas – aukščiausias šalyje pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas, įrašytas į Lietuvos rekordų knygą. Jo aukštis – 38,1 metro, ilgis – 240 metrų. Šis tiltas – vienintelė vieta Lietuvoje, kurioje… metrais galima išmatuoti meilę. Ant jo, kas 40 metrų, rasite šešias žymas, o prie kiekvienos – įvardintą meilės pagal Aristotelio filosofiją rūšį. Su mylimu žmogumi susikibus už rankų galima nužingsniuoti iki tam tikrą meilės rūšį žyminčios ribos. Be abejo, savo meilę galite iki jos ir nunešti ir ant rankų. Tilto prieigose pastatyta plieno rožių širdelė meilės spynelėms kabinti, nuo tilto atsiveria įspūdinga Alytaus piliakalnio panorama, ant kurio XIV a. stovėjo medinė pilis.

TOP5 lankytinos vietos Alytaus krašteButrimonių miestelio aikštė – vienintelė trikampė – ir spalvomis nušvintantis fontanas

Trikampis? Keturkampis? Apskritimas? Formas tikrai gerai žinote, tačiau dažniausiai aikštės būna gi kvadratinės, o ar kada nors matėte trikampę? Butrimonyse yra vienintelė Lietuvoje trikampė aikštė, įtraukta į urbanistikos paminklų sąrašą. Išskirtinis aikštės akcentas – fontanas, taip pat vienintelis Lietuvoje: akrilo kolbos formos, viduje – didžiulis vandens sūkurys. Per fontano sienelę teka vanduo, kuris ne tik sukuria nepakartojamą vaizdą, bet ir  nuramina nuo skubėjimo pavargusias širdis. Sutemus fontanas tarsi vaivorykštė nušvinta įvairiausiomis spalvomis. Šią vietą itin mėgsta vaikai, greta daugybė žaidimų aikštelių, sūpuoklių, lauko muzikos instrumentai, žavesio suteikia senosios aikštės simbolis – 58 tonas sveriantis akmuo. 

TOP5 lankytinos vietos Alytaus krašteAlytaus kraštotyros muziejus – vienai dienai tapti dzūkeliu

Gal seniai svajojote bent dienai tapti dzūkeliu? O gal dzūkaite? Sakoma, jog ši vieta patraukli net ir tiems, kurie įprastai vengia muziejų, ir nėra žmogaus, kurio nežavėtų dzūkiškai melodingos tarmės ciksėjimas. Tai tarsi muzika. Šiame muziejuje moderniai ir interaktyviai pasakojama Alytaus krašto istorija, pasisvečiuosite XX a. pr. dzūko kieme ir vienai dienai tapsite tikru dzūkeliu. Užsuksite į pirkią ar tvartą, užmesite akį klėtin, pasiklausysite dzūkiškos šnektos, pasimokinsite tarmiškų žodžių ir – kas retai muziejuose nutinka – paliesite eksponatus. Tada – išdidžiai dzūkiškai nužingsniuosite 1915 m. Alytaus Vilniaus gatve, šmurkštelėsite į karčemą ir pajusite to meto dvasią. Originaliai Alytaus istoriją pateikia ekspozicija „Gyvenimas abipus Nemuno“. Muziejuje rengiamos parodos, vyksta edukaciniai užsiėmimai mokiniams ir suaugusiesiems. 

TOP5 lankytinos vietos Alytaus krašteKurnėnų mokykla, atlpukdyta iš JAV – kai atrodo, jog jau niekas negali nustebinti 

Instagramas mirga nuo blizgančių paveikslėlių, atrodo jau matėte viską ir niekas negali nustebinti, deja… pagalvokite dar kartą! Itin unikali vieta – vienintelė Lietuvos mokykla, atplukdyta iš JAV. Beveik visos statybinės medžiagos (net mokyklos langų stiklai, suolai) buvo gabenamos iš Čikagos: vežamos į Niujorko uostą, iš ten plukdomos į Klaipėdą, geležinkeliu pasiekdavo Alytų, arklių kinkiniais – Kurnėnus. Ilga kelionė per „kopas“. Mokyklos statybos baigtos 1936 m., greta pastatyta vėjo jėgainė. To meto spauda rašė: „Kurnėnų mokykla it bažnyčia su bokštu. Vietos gyventojams atrodo savotiška ir neįprasta akiai, bet ji yra prabangiška, gerai įrengta, su visais patogumais. Didžiulė gimnastikos salė, erdvios klasės, patogūs mokytojams butai ir kambariai, vonios, vandentiekis daro šią mokyklą vienintelę Lietuvoje.“ Mokyklos statybas finansavo po studijų JAV apsigyvenęs kurnėniškis Laurynas Radziukynas. Mokykla atvira lankytojams – turistinėms grupėms ir pavieniams keliautojams. Tad keliaukite patirti nepamirštamų vasaros nuotykių į Alytaus kraštą! 

Alytaus Jaunimo parkas  – ir vaikui, ir senjorui

Šį parką vieni krikštija gražiausiu šalyje, kiti – žaliausiu, treti – aktyviausiu. Kokį vardą suteiksite jūs? Jaunimo parkas Alytuje mėgstamas ir lankomas tiek alytiškių, tiek miesto svečių. Nepaisant parko pavadinimo, sau patinkančias veiklas čia atranda kiekvienas, vaikas, suaugęs ar senjoras. Vos tik įžengsite į parką, jus pasitiks margaspalviai gėlynai, tarsi įspūdinga galerija po atviru dangumi. Gamtos apsuptyje žvalgysitės ir ieškosite besislepiančių metalo plastiko skulptūrų. Tiesa, galėsite ne tik į jas žiūrėti, bet ir patys išbandyti. Tai ne vien meno kūriniai, skulptūros pritaikytos ir aktyviam laisvalaikiui. Na, o vaikams čia tikrų tikriausia laimė – begalė išskirtinių žaidimų, laisvalaikio ir ekstremalaus sporto (parkūro, riedlenčių, riedučių, dviračių kalnelių) aikštelių, galima pasiklysti meilės labirinte.

Rubrikoje „Lietuvos TOP 5G: ką aplankyti šią vasarą?“ pristatysime skirtingus Lietuvos kraštus – Tau beliks tik nukeliauti.

„Bitė” linki įsimintinos vasaros keliaujant. Spartus ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Neatidėk akimirkų rytojui, jeigu jas gali patirti šiandien!

Geras „Bitės“ ryšio padengimas siekia 99 proc. Lietuvos teritorijos. Sparčiu ir stabiliu „Bitės“ naujos kartos 5G internetu gali naudotis daugiau kaip 2 mln. Lietuvos žmonių. Kad klientai turėtų nepertraukiamą ryšį ištisus metus, bendrovė pasitelkia „Greitąją Bitės ryšio pagalbą“ bei profesionalių inžinierių komandą, kurie visą parą skuba užtikrinti ryšį net ir ekstremaliausiomis sąlygomis.

Daugiau informacijos apie lankytinus objektus galite sužinoti Alytaus turizmo informacijos centre, www.alytusinfo.lt, adresu S. Dariaus ir S. Girėno g. 1, Alytus, tel. +370 687 07703, el. p. info@alytusinfo.lt 

pastedGraphic.png

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Varniuose atgimsta buvusi kunigų seminarija

Laisvės gynėjų diena Šiauliuose kvies didžiuotis savo tautos didvyriais

Gal tai pasaka

Totorių kultūra ir amatai Lietuvos liaudies buities muziejuje

„Palangos miestely 2023“: pajūryje mirgės bendruomeniškas ir spalvingas festivalis

Išankstiniame žibintų festivalio atidaryme – specialus pasirodymas nuo dvaro rūmų stogo

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"