Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai
Įdomu sužinoti Namams

Slaptas augintinių gyvenimas: mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Augintiniai užima svarbią vietą mūsų gyvenime. Jie ne tik teikia kompaniją, bet ir praturtina mūsų kasdienybę savo unikalumu ir išskirtinėmis savybėmis. Nors dažnai manome, kad gerai pažįstame savo augintinius, daugelis įdomių faktų apie juos lieka mažai žinomi. Šiame straipsnyje išnagrinėsime netikėtus ir mažai žinomus faktus apie populiariausius augintinius: šunis, kates, žiurkėnus ir papūgas.

Šunys – mūsų ištikimieji draugai

  • Kiekvienas šuo turi unikalų nosies atspaudą: Kaip ir žmonių pirštų atspaudai, kiekvieno šuns nosis yra unikali. Tai reiškia, kad galima naudoti nosies atspaudą kaip identifikavimo priemonę.
  • Šunys gali jausti emocijas: Tyrimai rodo, kad šunys gali atpažinti žmonių emocijas ir reaguoti į jas. Jie gali pajusti, kada esate laimingas, liūdnas ar streso būsenoje, ir dažnai stengiasi jus paguosti.
  • Šunys gali išgirsti dažnius, kurių mes negirdime: Jų ausys gali aptikti garsus iki 65 000 Hz, tuo tarpu žmonių ausys gali girdėti tik iki 20 000 Hz. Tai leidžia šunims girdėti garsus, kurie mums atrodo nesvarbūs, pavyzdžiui, aukštus garsus, išsiskiriančius iš aplinkos.

    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai
    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai

Katės – neįtikėtinos miegalės

  • Katės pramiega apie 70 % savo gyvenimo: Katės yra žinomos kaip miegalės ir tai nėra netikėta. Joms miegas yra būtinas, kad jos išlaikytų energiją medžiojant.
  • Jos gali pašokti iki penkių kartų aukščiau nei jų kūno ilgis: Katės turi nuostabų sugebėjimą pašokti į aukštį ir gali iššokti iki penkių kartų aukščiau nei jų kūnas. Tai suteikia joms pranašumą medžiojant.
  • Katės turi unikalų „murkimą“: Murkimas ne visada reiškia, kad katė yra laiminga. Kartais katės murkia, kai yra streso būsenoje, ligos ar netgi skausmo. Tai gali būti savotiška savęs raminimo forma.

    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai
    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai

Žiurkėnai – mažieji džentelmenai

  • Jie gali atpažinti savo šeimininkus: Nors jie maži, žiurkėnai gali atpažinti savo šeimininkus ir gali atskirti juos nuo kitų žmonių pagal kvapą ir balsą.
  • Žiurkėnai yra labai socialūs gyvūnai: Jie mėgsta būti draugijoje ir dažnai geriau jaučiasi su kitais žiurkėnais. Tai gali paaiškinti, kodėl daugelis žmonių renkasi laikyti du ar daugiau žiurkėnų kartu.
  • Jie gali „bendrauti“: Žiurkėnai turi įvairių balsų, kuriais gali bendrauti su kitais žiurkėnais. Jie gali leisti cypiančius garsus, kurie gali reikšti džiaugsmą, baimę ar kitus jausmus.

    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai
    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai

Papūgos – spalvingi kalbantys draugai

  • Papūgos gali gyventi ilgai: Kai kurios papūgos, tokios kaip afrikietiškos pilkosios papūgos, gali gyventi net 60 metų. Tai reiškia, kad jos gali tapti ilgalaikiais jūsų šeimos nariais.
  • Jos gali kalbėti ir imituoti garsus: Papūgos yra žinomos dėl savo gebėjimo kalbėti ir imituoti aplinkinius garsus. Jos gali išmokti „pasakyti“ keliasdešimt žodžių ar net frazių, o tai jas daro unikaliomis.
  • Papūgos turi unikalią socialinę struktūrą: Laukinėse papūgų kolonijose dažnai galima pastebėti sudėtingas socialines hierarchijas. Papūgos bendrauja tarpusavyje, bendradarbiauja ir rūpinasi vienos kitomis.

    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai
    Mažai žinomi ir netikėti augintinių pasaulio faktai

Mažai žinomi faktai apie augintinių priežiūrą

  • Rinkitės tinkamą mitybą: Skirtingi augintiniai turi skirtingus mitybos poreikius. Pavyzdžiui, šunims ir katėms reikia skirtingų maistinių medžiagų, todėl svarbu pasirinkti tinkamą maistą.
  • Reguliari veterinarinė priežiūra: Priežiūra ir reguliari patikra pas veterinarą gali padėti užkirsti kelią daugybei sveikatos problemų. Be to, vakcinacijos yra būtinos, kad jūsų augintiniai būtų sveiki.
  • Psichinė stimuliacija: Daugelis augintinių, ypač šunys ir katės, reikalauja ne tik fizinio aktyvumo, bet ir psichinės stimuliacijos. Žaislai, galvosūkiai ir treniruotės gali padėti išlaikyti jų protinį aktyvumą.

Mūsų mažieji draugai, augintiniai, ne tik suteikia mums džiaugsmo, bet ir paslapčių, kurias reikia atrasti. Sužinoję daugiau apie jų elgesį, gebėjimus ir savybes, galime geriau juos suprasti ir prižiūrėti. Šie netikėti faktai leidžia mums giliau pažvelgti į augintinių pasaulį, kuriame jie ne tik mūsų draugai, bet ir savotiški mokytojai, padedantys mums suprasti gyvenimą, meilę ir draugystę. Jų unikalumas ir gebėjimas praturtinti mūsų gyvenimą yra neabejotinas ir jie nusipelno visokeriopos priežiūros, meilės ir pagarbos.

Slapta šunų ir kačių kalba: kaip jie keičiasi žiniomis?

Custom Like
author avatar
Įdomu sužinoti

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Alergija gali užklupti ir rudenį: kaip kovoti su sezoninėmis problemomis?

Medus – nepakeičiamas sveikatos šaltinis: įdomūs faktai apie medų

5 maisto produktai, jie padės sumažinti blogajį cholesterolį

Interneto platybės

Sužinokite, kaip paprasta telefono gudrybė gali išgelbėti jūsų gyvybę

TOP 10 natūralūs būdai kovoti su plaukų riebalavimusi ir išvengti kasdienio plovimo

Tritaškis – metimas, kuris pakeitė krepšinio strategiją

Interneto platybės
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"