Kelionė su vaikais po Tunisą
Kelionės su vaikais Kelionės užsienyje Naujienos

Kelionė su vaikais po Tunisą

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Po ilgos žiemos ir permainingo pavasario nekantraujame apsivilkti maudymukus ir „pasikrauti” vitamino D su šeima poilsiaujant paplūdimyje ar atgaunant jėgas atpalaiduojančiose SPA procedūrose. Visa tai ir dar daugiau rasite mūsų paruoštame gide – Kelionė su vaikais po Tunisą.

Nors daugeliui svajojant apie saulėtas atostogas galvoje išnyra Turkijos vaizdai, mes jus kviečiame susipažinti su vis labiau tarp turistų populiarėjančia atostogų kryptimi Tunisu. Kelionė su vaikais po Tunisą – tai neužmirštama patirtis išsiilgusiems saulės, naujų potyrių ir poilsio. O nuotykių ir kultūros entuziastams paruošėme net 16 lankytinų vietų Tunise, kur susipažinsite su šalies kultūra ir kraštovaizdžiu. Kelionė su vaikais į Tunisą – puikus pasirinkimas tiems, kas išroškę saulės, vandens pramogų ir nuostabių objektų.

Kelionė su vaikais po Tunisą
Kelionė su vaikais po Tunisą

Kelionė su vaikais po Tunisą – kada geriausia čia atvykti

Tunisas – mažiausia Šiaurės Afrikos valstybė, tačiau šalis daugiau nei dvigubai didesnė už Lietuvą. Kraštovaizdis čia itin įvairus – kalnuota šiaurėje, o pietuose dykuma, užimanti net 40 procentų šalies ploto. Taigi ir temperatūra šalyje itin skiriasi nuo vietovės. Smagiausia čia atvykti vėlyvą pavasarį (balandžio – gegužės mėnesiais), kuomet vidutinė temperatūra apie 17-20 laipsnių, nedažnas lietus ir galima maudytis jūroje. Kiek aukštesnė temperatūra rudenį (vėlyvą rugsėjį – spalį)  – 22-25 laipsniai, itin šiltas vanduo, pasitaiko kiek daugiau lietaus. Nerekomenduojame atvykti vasarą, kadangi tuo metu čia itin karšta – dažnai 40 ir daugiau laipsnių, na o žiemą gana vėsu – 12-13 laipsnių temperatūra.

Kelionė su vaikais po Tunisą – kodėl čia verta apsilankyti?

Tunisas tai ne tik pogulių saulėje prie jūros pasiilgusių turistų šalis. Kelionė su vaikais po Tunisą – tai kelionė per 2 pasaulius – modernųjį ir senovinį. Čia turėsite galimybę su vaikais pažinti nuostabią Afrikos kultūrą  – paragauti išskirtinių patiekalų, pasivaikščioti po nuostabius miestelius. Taip pat dėl kraštovaizdžio, čia poilsiauti tinka ir kalnus ir dykumas ir lygumas norinčioms pažinti šeimoms. Čia gausu vietų, kuriose susipažinsite su Romėniška šalies praeitimi, galėsite lankytis įvairiuose muziejuose, kur susipažinsite su išskirtinėmis ekspozicijomis. Tunise pagrindinė religija yra Islamas, todėl čia daug įspūdingų senovinių ir modernių mečečių. O svarbiausia – čia viskas labai pigu,.

Kelionė su vaikais po Tunisą
Kelionė su vaikais po Tunisą

Geriausi viešbučiai Tunise keliaujant su vaikais

Tunise be galo daug šaunių viešbučių, kuriuose verta apsistoti. Tačiau ne visuose yra veiklos vaikams. Todėl mes su partneriais Pasirink sparnus paruošėme Jums nebrangių viešbučių sąrašą, kuriuose drąsiai galite apsistoti su vaikais.

One Resort Aqua Park & Spa

4 žvaigždučių viešbutis, kuriame patiekiami afrikietiški, amerikietiški ir Karibų jūros regiono patiekalai, vegetariški, be glitimo ir halal patiekalai. Kambariuose veikia nemokamas internetas. O svarbiausia čia itin daug dėmesio skiriama šeimoms  – yra vaikų klubas, baseinas, vandens parkas ir žaidimų aikštelė. Taip pat tėveliai galės užsisakyti auklės paslaugas.

One Resort Aqua Park & Spa
One Resort Aqua Park & Spa

One Resort Jockey

Net 9 balais iš 10 svečių įvertintas 4 žvaigždučių viešbutis. Čia taip pat laukia platus meniu pasirinkimas ir begalė veiklų vaikams – žaidimų aikštelės, vandens kalneliai, o vyresni vaikai galės pažaisti stalo tenisą.

One Resort Jockey
One Resort Jockey

Jaz Tour Khalef  Thalasso & Spa

Prabangus 5 žvaigždučių viešbutis su spa. Tėveliams čia puiki vieta atsipalaiduoti, o mažiesiems čia paruoštas mini klubas, žaidimų aikštelės, baseinai ir kitos pramogos.

Club Novostar Omar Khayam

Veiklų išsiilgusiems puikiai tiks šis 3 žvaigždučių viešbutis. Vaikams čia įrengta žaidimų aikštelė ir baseinas su kalneliais. Suaugusiems taip pat yra vandens kalnelių, čia nuolat organizuojami sporto renginiai ir varžybos, yra treniruoklių ir sporto salė bei stalo teniso zona.

Club Novostar Omar Khayam
Club Novostar Omar Khayam

Sol Azur Beach

Dar vienas puikiai įvertintas 4 žvaigždučių viešbutis tinkantis keliaujantiems su vaikais. Šiame viešbutyje yra ne tik teniso, stalo teniso ir treniruočių salė, čia yra ir golfo aikštynas bei įranga norintiems užsiimti burlenčių sportu! Vaikai žaidimų aikštelėje galės šokinėti ant batuto, suptis sūpynėmis ar kopti laipiojimo sienele, leisti laiką žaidimų kambaryje arba vaikiškame baseine. O prireikus, galėsite pasinaudoti auklės paslaugomis.

Sol Azur Beach
Sol Azur Beach

Thalassa Mahdia Aqua Park

Ant jūros kranto įsikūręs 4 žvaigždučių viešbutis. Viešbutyje yra teniso kortai, mini golfo, petankės, stalo teniso, aerobikos, biliardo, universalaus golfo ir paplūdimio tinklinio žaidimai bei vandens čiuožyklos vaikams. Begalė veiklų norintiems ne tik pagulėti paplūdimyje!

Thalassa Mahdia Aqua Park
Thalassa Mahdia Aqua Park

Rosa Beach Thalasso

Aukšto įvertinimo 4 žvaigždučių viešbutis, kuriame galėsite paragauti universalios, Tuniso bei taip lietuvių mėgstamos Italų virtuvės patiekalų. Čia taip pat siūlomos išskirtinės sporto veiklos – mini futbolas, smiginis, tinklinis. O vaikų lauks didelis pasirinkimas užsiėmimų ir veiklų vaikų klube. Čia taip pat siūlomos auklės paslaugos.

Rosa Beach Thalasso
Rosa Beach Thalasso

Nozha Beach Resort & Spa

4 žvaigždučių viešbutis su spa, kuriame galėsite pasimėgauti turkiška pirtimi, masažais ir vandens terapija. Mažiesiems čia netrūks užimtumo žaidžiant vaikų klube, žaidimo aikštelėje, baseine ar žaidimų kambaryje.

Nozha Beach Resort & Spa
Nozha Beach Resort & Spa

Houda Golf & Aqua Park

Kitiems nenusileidžiantis 3 žvaigždučių viešbutis su nuosavu paplūdimiu, SPA ir vandens parku! Vaikus čia taip pat užims vaikų klube.

Houda Golf & Aqua Park
Houda Golf & Aqua Park

Įdomiausi lankytini objektai aplink Tuniso miestą

Tunisas – šiaurinėje Tuniso dalyje esantis nedidelis miestas. Šis, netoli jūros ir aplink du ežerus įsikūręs miestas yra šalies sostinė. Šiame mieste gausu Romėnų palikimo, įspūdingų architektūrinių statinių, parkų, muziejų. Netoliese yra Carthage miestas, kurį taip pat labai rekomenduojame aplankyti. Nuo Tuniso per 20 minučių ten pateksite išsinuomavę automobilį.

Baths of Antoninus (Carthage miestas)

Visoje Afrikoje didžiausios Romėnų pastatytos vonios. Šiuo metu čia likę tik vonių griuvėsiai. Tačiau, tai viena labiausiai lankytinų vietų visame Tunise. Iš čia taip pat atsiveria vaizdas į jūrą. Vaikštinėjant nėra itin daug ženklų su informacija ir vietos istorija, todėl naudinga čia lankytis su gidu.

Saint Louis katedra (Carthage miestas)

Netoliese Carthage griuvėsių stovinti nuostabaus grožio, XIX amžiaus katedra. Už papildomą mokestį galima apsilankyti ir katedros viduje.

El Abidine mečetė (Carthage miestas)

Didelė mečetė su bokštu. Į vidų įleidžia ne visus, tačiau verta apžiūrėti bent jau iš išorės. Netoli jūros.

Okeanografijos muziejus (Carthage miestas)

Labai smagi vieta apsilankymui su vaikais. Nors muziejus nedidelis, jei esate netoliese verta užsukti. Bilietai, kaip ir visur, labai nebrangūs. Viduje yra akvariumai su vietinėmis žuvų kultūromis, vėžliai. Čia vaikai galės sužinoti daugiau apie gamtą ir vandens gyvūnus.

Nacionalinis Bardo muziejus (Tuniso miestas)

Šiame muziejuje susipažinsite su Tuniso istorija, pamatysite daug įspūdingų mozaikų ir skulptūrų. Įėjimo bilieto kaina nedidelė – apie 4eurai. Muziejus gana didelis, todėl jame bus ką pamatyti bent 2-3 valandoms.

Kasbah aikštė (Tuniso mieste)

Didelė, erdvi aikštė miesto centre su paminklu viduryje. Patogu apsilankyti pakeliui į Mediną arba grįžtant iš jos.

Tuniso medina (Tuniso mieste)

Ši Tuniso mieste esanti vietovė yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Joje pamatysite daug mozaikų, fontanų, senovinių pastatų. Čia gausu parduotuvėlių, kuriose galėsite nusipirkti įvairių suvenyrų. Rekomenduojame čia užsukti rytiniam pasivaikščiojimui, kuomet dar nėra tiek daug žmonių.

Įdomiausi lankytini objektai aplink Enfidha miestą

Nedidelis miestelis netoli jūros, čia yra oro uostas bei patogus susisiekimas į kitus aplinkinius turistinius miestus.

Enfidha muziejus (Enfidha mieste)

Senovinė Krikščionių bažnyčia, dabar paversta į muziejų, kuriame gausu mozaikų ir senovinių keramikos iškasenų.

Takrouna miestas

Netoliese Enfidha miesto, ant kalno įsikūręs mažas miestelis, kuriame gyvena dvi šeimos. Čia pamatysite senovinio miestelio griuvėsius ir nuostabią panoramą. Rekomenduojame čia atvykti su mašina, kadangi vaikams kopti į kalną gali būti sunku.

Įdomiausi lankytini objektai aplink Monastyro miestą

Iš visų pusių jūros ir ežerų apsuptas nedidelis kurortinis miestelis. Čia daug palmėmis nusėtų paplūdimių ir puikus susisiekimas su kitais miestais, norintiems aplankyti visą Tunisą.

Bourguiba mečetė

Žavinga, prižiūrėta plytų mečetė, tvarkinga aplinka. Kaip ir į visas mečetes, ne visuomet įleidžiami kitų tikėjimų turistai.

Monastir marina

Puiki vieta ramiam vakaro pasivaikščiojimui, užsukti į parduotuves, pasigėrėti valtelių vaizdu pakrantėje ar užsukti į kavinukę pavalgyti.

Įdomiausi lankytini objektai aplink Sousse miestą

Arabiškos išvaizdos turistinis miestas, kuriame be kurortų ir paplūdimių yra ir istorinių lankytinų vietų. Taip pat čia daug mečečių ir vietų, po kurias galėsite pasivaikščioti.

Dar Essid muziejus

Vieta, kurią išties verta aplankyti. Šiame muziejuje pamatysite tradicinius senovės Tuniso gyventojo namus ir kitus įdomius artefaktus. Viršuje yra nedidelė terasa, iš kurios atsiveria gražūs vaizdai.

Didingoji Sousse mečetė

Didelė akmeninė senovinė mečetė. Pradėta statyti dar 851 metais, vėliau buvo atnaujinta ir veikia iki šiol.

Ribat of Sousse

Istorinė vieta kurioje vaikščiosite ant akmeninių įtvirtinimų ir galėsite užkopti į bokštelį, nuo kurio atsiveria gražus miesto vaizdas.

Įdomiausi lankytini objektai aplink Hammamet miestą

Vienas populiariausių tarp turistų miestų. Čia daugelį objektų nuo viešbučio pasieksite pėsčiomis.

Hammamet medina

Senovinės gatvelės ir balti namukai prie pat jūros pakrantės, čia galėsite aplankyti daug mažų parduotuvėlių ir lėtai pasivaikščioti. Čia taip pat galėsite maudytis jūroje ar degintis viename iš daugelio miestelio paplūdimių.

Kasbah of Hammamet

Medinos krašte esanti pilis su įtvirtinimais, nuo kurių atsiveria nuostabus vaizdas į miestelį ir į jūrą.

Tunisas su vaikais
Tunisas su vaikais

Prieš kelionę būtinai rekomenduojame paskaityti visą informaciją apie pasiruošimą kelionei su vaikais, kurį rasite straipsnyje „Patarimai ruošiantis kelionei su vaikais”.

Straipsnį Kelionė su vaikais po Tunisą paruošė „Kelionės su vaikais ®“. Kopijuoti ir naudoti be leidimo yra griežtai draudžiama.

Daugiau idėjų, kur keliauti su vaikais užsienyje rasite straipsniuose Top 10 pramogų Tenerifėje, Balis su vaikais: patarimai ir rekomendacijos.

Custom Like
author avatar
Kelionės su vaikais

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Lankytojų laukia vienintelė iš JAV atplukdyta Lietuvos mokykla

We love Lithuania

Saugomos teritorijos dar plačiau atveria duris lankytojams: kviečia į festivalį

Žagarės ozo pažintiniame take atnaujintas apžvalgos bokštelis

Dainuojamosios poezijos šventė Druskininkuose: „Pasikalbėkime!” – šventės atlikėjai: aktoriai, poetai, kompozitoriai, muzikantai

We love Lithuania

Prano Domšaičio galerija kviečia į nemokamas ekskursijas ir dailės užsiėmimus suaugusiems

Šį šeštadienį Vilniuje vyks Lietuvos ir užsienio bendruomenes vienijantis festivalis: laukia pramogos visai šeimai

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"