Klaipėda Kultūra Naujienos Teatras

Po daugiau nei 30 metų – Valentino Masalskio įgarsintos poemos vaikams

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Spalio 13 d. Klaipėdos Švyturio arenoje bus rodomas legendinis Valentino Masalskio režisuotas Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) spektaklis vaikams „Voro vestuvės“. Šis žaismingas pasirodymas sužavės tiek mažuosius, tiek jų tėvelius. Ta proga, renginio dieną žiūrovai galės įsigyti „Voro vestuvių“ bei „Grybų karo“ vinilines plokšteles, kuriose ne tik Valentino Masalskio įskaitytos poemos, bet ir muzikinės kišenės su poemų dainomis, kurias atliko Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai.

Dar 1986 m. pagal tą pačią Justino Marcinkevičiaus poemą buvo išleista vinilinė plokštelė „Voro vestuvės“, kurią įskaitė V. Masalskis. Ši plokštelė sulaukė didžiulio klausytojų dėmesio. O po 30 metų jo paties užaugintų aktorių trupė pristatė žiūrovams šiuolaikinę kūrinio versiją – muzikinį spektaklį vaikams „Voro vestuvės“. Eiliuotas J. Marcinkevičiaus tekstas lėmė spektaklio muzikalumą – didelę dalį pastatymo sudaro pačių aktorių sukurtos dainos. O šiemet teatras pristato net dvi vinilines plokšteles su Justino Marcinkevičiaus poemomis. 

Būtent šios kūrybinės kartų sąsajos paskatino KJT aktorę Laimą Akstinaitę jas sujungti, išlaikant kiekvieno savitą požiūrį į J. Marcinkevičiaus poemą. „Mano noras – surežisuoti ir apjungti aktoriaus V. Masalskio skaitomą iškilaus lietuvių poeto J. Marcinkevičiaus poemos tekstą su šiuolaikinėmis KJT aktorių atliekamomis dainomis ir sukurti vientisą muzikinį audio spektaklį visai šeimai“, – pasakoja vinilinių plokštelių režisierė L. Akstinaitė. Anot jos, skirtingų teatro kartų atliekama poema gali savyje sujungti šiuolaikinių vaikų girdimą muzikos ritmingumą, energetiką ir poeto tekstą.

J. Marcinkevičiaus poema „Grybų karas“ – kelias kartas užauginusi lietuvių literatūros klasika. Šioje plokštelėje V. Masalskis skaito žymiąją poemą drauge su savo mokiniais, KJT aktoriais. Muziką jų spektakliui „Grybų karas“ kūrė Nijolė Sinkevičiūtė, o garsu rūpinosi Edvinas Vasiljevas – įrašuose girdimas ne tik profesionalių aktorių įskaitytas poemos tekstas, bet ir muzikinė kišenė su pasakos dainomis. 

Pasak L. Akstinaitės, J. Marcinkevičiaus poemos išlieka aktualios savo subtilia kalbėjimo išraiška, kuri skatina atsigręžti į žmogiškąsias vertybes, jų skalę. Istorijoje kalbama apie gobšumo ir savanaudiškumo žalą, kas vartotojiškos visuomenės kontekste tampa itin aktualu. „Pasitelkiant šiuolaikišką ir žaismingą formą, matau būtinumą apie šias ydas kalbėti su jaunaisiais klausytojais ir žiūrovais“, – akcentuoja L. Akstinaitė.

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Ką daryti pakrantėje pastebėjus ruonį?

We love Lithuania

Lietuvos kultūros sostinėje Trakuose – kylančių džiazo žvaigždžių koncertas „Papa Jazz 2020“

We love Lithuania

Jašiūnų dvaro sodyba

We love Lithuania

Puslitriuko kelionė aplink Vilnių (1 serija)

5-asis Vilniaus galerijų savaitgalis prasidės spalio 22 d. ir truks iki sekmadienio

Botanikos sode bunda itin vertingus vaisius vedantys augalai

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"