Koncertai Kultūra Naujienos Renginiai Šiauliuose Šiauliai

35-eri metai su daina, įkvėpusia gyventi

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

2024 m. spalio 12 d. 14 val. Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje (Aušros al. 31) vyks Šiaulių kultūros centro choro „Tremtinys“ 35-mečiui skirtas šventinis koncertas „Širdimi jauni“. Jubiliejų minintis kolektyvas žada jautrų prisiminimų vakarą, kuriame klausytojui dainomis atiduos savo širdį. Renginį papuoš ne tik gimtadienį švenčiančio choro pasirodymai, bet ir gražiausius ir nuoširdžiausius muzikinius kūrinius dovanos jubiliato draugai, politinių tremtinių ir kalinių chorai iš Marijampolės, Mažeikių ir Radviliškio.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.

Prieš 35-erius metus, 1989 m., Algirdo ir Lidos Kulikauskų įkurtas buvusių politinių tremtinių ir kalinių choras tapo dainoje save atradusių ir tikėjimą bei viltį puoselėjančių žmonių gyvenimo dalimi. Choras, kuriam iki šiol daugiau nei dešimtmetį vadovauja socialinių mokslų daktaras, meno vadovas Romaldas Pečeliūnas, 2015 m. įstojo į Šiaulių kultūros centro meno kolektyvų gretas. Choras „Tremtinys“ – aktyvus istoriją menančių renginių dalyvis, o jo nariai – atsidavę savo šalies patriotai.

„Prieš 35-erius metus gimęs choras įrodė, kad tremtyje išgyventi skaudūs momentai gali ne tik sunaikinti žmogaus asmenybę, bet gali ją ir auginti. Tremtyje skambėjusios lietuviškos dainos vedė tėvynainius į rytojų, o išgyventi skaudūs momentai įkvėpė jungtis į vienį. Džiaugiuosi, kad dainoje save atradę politiniai kaliniai ir tremtiniai vis dar neša viltį į mūsų visų širdis“, – sako Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė.

Spalio 12-ąją Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje vyksiančiame 35-mečio koncerte „Širdimi jauni“ dalyvaus ir muzikiniais kūriniais Šiaulių kultūros centro chorą „Tremtinys“ sveikins Marijampolės kultūros centro tremtinių choras „Godos“ (vad. Laima Venclovienė), Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Atmintis“ (vad. Zita Gužauskienė) ir Radviliškio miesto kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Versmė“ (vad. Rasa Gasiūnienė). Žinoma, muzikinius kūrinius atliks ir jubiliatas – Šiaulių kultūros centro choras „Tremtinys“ (meno vad. Romaldas Pečeliūnas).

„Meilė tėvynei daugiau nei tris dešimtmečius išlieka mūsų choro pamatine vertybe. Tikiu, kad vedini vieno tikslo mes galime viską. Spalio 12-ąją įsileiskite gražiausias muzikines spalvas į savo širdis ir kartu su choristais švęskite gražų kolektyvo jubiliejų“, – į šventinį koncertą kviečia meno vadovas R. Pečeliūnas.

Organizatoriai tikisi, kad jubiliejiniame koncerte skambėsiančios patriotinės dainos ne tik nuoširdžiais pasirodymais džiugins žiūrovą, bet ir dovanos jautrias emocijas, prisiminimus bei išgyvenimus.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Žinomi Lietuvos menininkai sukūrė videopamokas moksleiviams

Koncertas Vilniaus TV bokšto atviroje terasoje

„Laisvės kelyje“ į Baltarusiją dalyvauti žada jau virš 30 tūkst. žmonių

Į Kauną grįžta Europos dienos šventė

Liudgardo šlaito pažintinis takas ir jo pažinimo potyriai

„Išpakuojam!“ – buvęs FTB agentas atidarys savo dovanotos kolekcijos parodą

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"