TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui
Įdomu sužinoti Kinas

TOP 10 visų laikų geriausių filmų, tinkančių Helovyno vakarui: siaubas, mistika ir šiurpuliukai

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Helovynas yra puiki proga pasinerti į siaubo pasaulį ir mėgautis filmais, kurie kelia šiurpulius ir priverčia laikytis įsikibus į sofos kraštą. Jei planuojate praleisti šią tamsią naktį žiūrėdami filmus, surinkome jums sąrašą 10 geriausių visų laikų siaubo filmų, tinkančių Helovyno vakarui. Šie filmai – tikri žanro šedevrai, nuo psichologinių siaubų iki kraują stingdančių istorijų.

„Švytėjimas“ (The Shining, 1980)

Režisierius Stanley Kubrickas sukūrė vieną garsiausių siaubo filmų istorijoje, paremtą Stepheno Kingo romanu. „Švytėjimas“ pasakoja apie Jacką Torrance’ą, kuris su šeima apsistoja nuošaliame viešbutyje, siekdamas būti jo žiemos prižiūrėtoju. Laikui bėgant, Jackas pradeda prarasti sveiką protą, o viešbutyje slypinčios tamsios jėgos sukelia tikrą siaubą. Mistinis siaubo ir psichologinės dramos derinys garantuotai privers jus žvilgčioti per petį.

„Egzorcistas“ (The Exorcist, 1973)

Šis siaubo klasikos šedevras laikomas vienu baisiausių visų laikų filmų. Režisierius Williamas Friedkinas pasakoja apie mergaitę, kurią apsėda demonas, o egzorcistai bando išgelbėti jos sielą. „Egzorcistas“ išsiskiria siaubingai realistiškomis scenomis, kurios iki šiol kelia siaubą net ir patyrusiems siaubo žanro gerbėjams.

TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui
TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui

„Helovynas“ (Halloween, 1978)

Johnas Carpenteris su „Helovynu“ pristatė legendinį žudiką Michaelą Myersą – vieną garsiausių siaubo ikonų. Filmas pasakoja apie Michaelą, kuris pabėga iš psichiatrijos ligoninės ir grįžta į savo gimtąjį miestelį Helovyno naktį, kur pradeda savo žudynių siaubą. Tai klasikinis siaubo filmas, kuris atvėrė kelią daugybei slasher žanro kūrinių.

„Svetimas“ (Alien, 1979)

Ridley Scottas „Svetimu“ sujungė siaubo ir mokslinės fantastikos elementus. Filmo veiksmas vyksta kosmose, kai laivo įgula susiduria su nežinomu ir mirtinu padaru, kuris vienas po kito sunaikina įgulos narius. „Svetimas“ yra įtemptas, atmosferinis siaubo filmas, kuris privers jus jaustis, lyg ir patys būtumėte uždarytame laive kartu su baisiausiu padaru kosmose.

„Išvarymas“ (The Conjuring, 2013)

Tai vienas naujesnių filmų sąraše, bet greitai tapęs siaubo žanro klasika. „Išvarymas“ paremtas tikra istorija apie paranormalius tyrėjus Edą ir Lorraine Warrenus, kurie bando išgelbėti šeimą, gyvenančią apsėstame name. Filmas išsiskiria šiurpinančia atmosfera, puikia aktorių vaidyba ir įtempta istorija, kuri prikaustys iki paskutinės akimirkos.

TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui
TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui

„Psichopatas“ (Psycho, 1960)

Alfredas Hitchcockas – siaubo meistras, o „Psichopatas“ yra viena iš jo garsiausių ir geriausių juostų. Šis psichologinis trileris pasakoja apie Marion Crane, kuri pabėga pavogusi pinigus ir apsistoja keistame Bates motelyje, kur susipažįsta su jo savininku Normanu Batesu. Filmas sukurtas su subtiliu siaubu ir garsiąja dušo scena, kuri iki šiol laikoma vienu įsimintiniausių siaubo momentų kino istorijoje.

„Projektas: Bleiro ragana“ (The Blair Witch Project, 1999)

Šis filmas sukėlė revoliuciją siaubo filmuose dėl savo pseudo dokumentinio stiliaus. „Bleiro ragana“ pasakoja apie trijų studentų dingimą, kai jie tyrinėja vietinę legendą apie Bleiro raganą. Visa istorija pateikiama per jų filmuotą medžiagą. „Bleiro ragana“ sugeba įbauginti be specialiųjų efektų – tik su vaizduote ir nenuspėjama baime.

„Tylos zona“ (A Quiet Place, 2018)

Johnas Krasinskis režisavo ir kartu su žmona Emily Blunt atliko pagrindinius vaidmenis šiame unikaliame siaubo filme. „Tylos zona“ pasakoja apie pasaulį, kur mirtinos pabaisos medžioja pagal garsą, todėl žmonės turi gyventi absoliučioje tyloje. Filmas išsiskiria įtempta atmosfera, kur net menkiausias garsas gali lemti mirtį, ir jaudinančia šeimos istorija.

TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui
TOP 10 visų laikų geriausių filmų šiurpiam Helovyno vakarui

„Tas“ („It“, 2017)

Stepheno Kingo romanas „Tas“ yra vienas baisiausių literatūros kūrinių, o jo 2017-ųjų adaptacija įkūnija šią baimę su Pennywise’u, kraupiu klounu, terorizuojančiu mažą miestelį ir jo vaikus. Šis filmas puikiai subalansuoja siaubą, psichologinius elementus ir vaikų draugystės istoriją. Helovyno naktį „Tas“ tikrai taps vakarėlio vinimi.

„Paveldėtas“ (Hereditary, 2018)

Šis naujausias siaubo perlas nuo režisieriaus Ari Asterio pelnė daugybę apdovanojimų ir pripažinimą dėl savo unikalios, psichologiškai gąsdinančios atmosferos. „Paveldėtas“ pasakoja apie šeimą, kuri susiduria su keistais ir siaubingais įvykiais po močiutės mirties. Tai gilus ir gąsdinantis siaubo filmas, kuris verčia apmąstyti šeimos santykius ir paveldėtus prakeiksmus.

Nesvarbu, ar mėgstate klasikinius siaubo filmus, ar naujesnius mistinius trilerius, šis filmų sąrašas garantuotai privers jus išgyventi tikrą Helovyno siaubą. Kiekvienas iš šių filmų – tikras siaubo žanro perlas, todėl pasirinkus bet kurį iš jų, jūsų Helovyno naktis taps dar įsimintinesnė ir šiurpesnė.

Ką veikti rudenį? 10 tinkamiausių filmų rudens vakarams

Custom Like
author avatar
Įdomu sužinoti

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

ChatGPT lietuviškai: ar dirbtinis intelektas gali bendrauti mūsų kalba?

Natūrali kova su vėžiu: 7 stipriausi prieskoniai ir žolelės

Interneto platybės

Augalai–žudikai: kurie augalai siurbia jūsų energiją?

Panevėžio „Garsas“ kviečia į festivalį „Europos kinas ir dieną, ir naktį“

Brangiausi pasaulio prieskoniai: kuo jie tokie ypatingi?

Įdomu sužinoti

Kas yra oro užterštumas kietosiomis dalelėmis? Kokius pavojus kelia mūsų sveikatai?

Įdomu sužinoti
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"