TOP5 lankytinos vietos Tauragėje
Lietuvos TOP5 lankytinos vietos Naujienos Tauragė

Nukeliauk vasarą – TOP5 lankytinos vietos Tauragėje

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Tai vienas žaliausių Lietuvos miestų! Tauragė kartu su Vilniumi tituluojami žaliausiais Lietuvos miestais, o mažoji Vilniaus „sesė“ net siekia tapti žaliausiu miestu visoje Europoje iki 2030 m. Čia stūkso legendinis Pagramančio bokštas, nuo kurio atsiveria pasakiško grožio dviejų upių – Jūros ir Akmenos – santakų panorama, kuri dažnai lyginama su garsiąja Kretos Balos lagūna. Kodėl? Čia plika akimi matomi šių upių skirtumai. Jūra – švari, skaidri ir šilta, o Akmena – drumzlinesnė, šalta, tamsesnė ir šaltiniuota.  Šiame mieste yra vienintelis Lietuvoje hibridinis atsinaujinančios energetikos parkas, net 36 hektarų. Vaikai čia dievina tinklų kiemą, kurio idėja atkeliavo iš broliukų latvių. Vienintelis toks visoje Lietuvoje. Keliaukime patirti nuotykį!

Iki pat rudens „Bitė“ kviečia Tave patirti Lietuvą – aplankyti visas 60 Lietuvos savivaldybių. Greitas ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Išbandykite patys!

Didingoji Tauragės pilis – nuo kalėjimo, psichiatrijos ligoninės iki meno mekos

Tai itin unikali vieta, ne tik pilių gerbėjams, bet ir meno. Caro laikais čia veikė Rusijos imperijos muitinė ir kalėjimas. Vokiečiai per Pirmąjį pasaulinį karą čia buvo įsteigę psichiatrijos ligoninę. Tiesa, sanitarinės sąlygos buvo tokios prastos, jog labiau priminė kalėjimą. Per Antrąjį pasaulinį karą pilis buvo apgadinta, tačiau nesugriauta. Dabar šioje pilyje įsteigtas vienas pagrindinių Tauragės meno ir kultūros centrų, pritraukiantis gausybę turistų. Ši vieta itin žavi keliautojus, Tauragės meno mokykla bei interaktyvus ir vienas moderniausių Lietuvoje – Tauragės krašto muziejus „Santaka“. Unikali aplinka, kurioje užrašyta istorija ir dieviškas menas. 

Apžvalgos bokštas panorama tarsi Balos lagūnoje Kretoje

Apie šią vietą skamba gražiausi atsiliepimai. Tai naujausias Pagramančio regioninio parko objektas. Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas. Ši vieta apžavėjo jau ne vieną keliautoją. Pakilus laipteliais aukštyn prieš jūsų akis atsivers pasakiškas panorama – neaprėpiama gamtos didybė ir dvi sutekančios upės. Abi tokios skirtingos ir skirtumas matomas plika akimi. Viena – tamsi, kita – skaidri. Viena – šalta, kita – šilta. Tikrai ne veltui ši upių santaka ir panorama lyginama su Kretos Balos lagūna. Tiesa, čia verta užsukti ne tik dėl vaizdo, atsiveriančio nuo Pagramančio bokšto, bet ir dėl nuostabios gamtos. Kiekvienam privalu pasivaikščioti po Pagramančio regioninį parką, kuris garsėja upių slėniais, įspūdingomis atodangomis (lietuviškaisiais kanjonais) bei kabančiais tiltais, kurių daugiau nei dešimt.

Taurų nuotykių parkas – pojūčiai, nuotykiai ir nakvynė nameliuose medžiuose

Mėgstate nuotykius ir aktyvesnį laisvalaikį? Ieškantys gamtos ir smagių nuotykių, dievina šį parką. Čia tikrai neliūdėsite! Tai didžiausias nuotykių parkas Žemaitijoje, net 6 skirtingo aukščio bei sudėtingumo trasos medžiuose, pojūčių takai, tinklų laipiojimo parkas bei daug kitų pramogų. Parkas stebina ir neeiliniu viešbučiu – nakvyne namelyje medyje. Dvelkia tikra romantika? O gal net vaikystės svajone, kuomet labai norėjote pagyventi namelyje medyje? Tai gali tapti realybe. Nameliai įrengti medžiuose 6-7 m. aukštyje. Mėgausitės ramybe, grynu oru, natūralia gamta. O kur dar basakojų takas ir lauko parodos!

 

Taurų parkas

Vandens turizmo mėgėjamsskrieti vandeniu kartu su vėju

Po ilgų pasivaikščiojimų po Tauragės miestą šis balto smėlio paplūdimys yra populiariausia vieta maudynėms. Tikra vasaros pramogų oazė. Liberty Beach dėl švaraus vandens ir smėlėto dugno renkasi tiek vaikai, tiek suaugę. Čia galėsite į valias maudytis gėlo vandens tvenkiniuose, skrieti vandeniu kartu su vėju vandenlentėmis, prisidūkti didžiausiame vandens batutų parke Lietuvoje bei rasti daug kitų linksmybių. Ar tiesiog… pailsėti.

Vienintelis Lietuvoje hibridinis saulės ir vėjo energijos parkas

Žalia ne tik spalva! Kaip jau minėjome straipsnio pradžioje, Tauragė pakrikštinta vienu žaliausių Lietuvos miestų. Ji išrinkta tarp 100 klimatui neutralių miestų. Tačiau, kas tas žalumas? Turistai dažnai užsuka į nemokamą edukaciją „Vėjo spalva – žalia“. Daugiau sužinosite apie atsinaujinančią energetiką, pabuvosite vieninteliame Lietuvoje hibridiniame saulės ir vėjo energijos parke, ten lauks daug smagių užsiėmimų ir naujų patirčių!

Rubrikoje „Lietuvos TOP 5G: ką aplankyti šią vasarą?“ pristatysime skirtingus Lietuvos kraštus – Tau beliks tik nukeliauti.

„Bitė” linki įsimintinos vasaros keliaujant. Spartus ir stabilus „Bitės“ naujos kartos 5G ryšys jau veikia visose 60 Lietuvos savivaldybių. Neatidėk akimirkų rytojui, jeigu jas gali patirti šiandien!

Geras „Bitės“ ryšio padengimas siekia 99 proc. Lietuvos teritorijos. Sparčiu ir stabiliu „Bitės“ naujos kartos 5G internetu gali naudotis daugiau kaip 2 mln. Lietuvos žmonių. Kad klientai turėtų nepertraukiamą ryšį ištisus metus, bendrovė pasitelkia „Greitąją Bitės ryšio pagalbą“ bei profesionalių inžinierių komandą, kurie visą parą skuba užtikrinti ryšį net ir ekstremaliausiomis sąlygomis.

Daugiau informacijos apie lankytinus objektus galite sužinoti Tauragės turizmo informaciniame centre  https://taurageinfo.lt, tel. +370 685 34705, el. p. turizmas@taurageinfo.lt

pastedGraphic.png

 

 

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Utenos kultūros centras kviečia į I-ąjį Istorijų festivalį

We love Lithuania

Vasario 22 d. Vilniuje vyks 7-asis tarptautinis žiemos alaus festivalis-paroda Žmogšala

We love Lithuania

Neeilinis Sausio 13 d. minėjimas Saudo Arabijos dykumoje

Nemokami pavasario renginiai Lietuvos nacionaliniame muziejuje

We love Lithuania

Šienavimas dalgiu vieniems egzotika, kitiems – šeimos tradicijų puoselėjimas, sportas ir romantika

Ekskursijos Vilniuje veda karališkos meilės pėdsakais

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"