Šaltas dušas
Gyvenkime sveikai Sveikata

Šaltas dušas kas rytą – 9 šalto dušo privalumai

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Ar kada nors prabudote ryte jausdamiesi it prispausti pagalvės svorio, be jokios energijos ir motyvacijos žengti pirmuosius žingsnius? Gal vis dar kovojate su snaudulio mygtuku, kai jau trečią kartą atidėjote žadintuvą? Jei taip, yra vienas būdas, kuris gali iš esmės pakeisti jūsų rytinį ritmą – šaltas dušas!

Šalti dušai pastaraisiais metais tapo madinga tendencija, kurios neatsisako net Holivudo žvaigždės ar sporto žvaigždės. Ir ne be priežasties – jų privalumai yra tokie, kad net šilumos mylėtojai pradeda rimtai svarstyti šaltų vandens srovių malonumus. Bet ar tikrai verta kankintis? Leiskite sužinoti daugiau!

Kodėl verta išbandyti šaltą dušą?

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šaltas dušas – tai tik dar viena laikinai populiari „sveikatingumo“ tendencija. Tačiau mokslininkai turi ką pasakyti apie šio metodo privalumus. Štai keletas naudos aspektų, kuriuos verta žinoti:

  1. Nuotaikos švytuoklė kyla aukštyn. Šaltis gali veikti kaip šokas jūsų kūnui, priversdamas smegenis išskirti endorfinus – laimės hormonus. Vienas Olandijos mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, kasdien prausiantys šaltu dušu, mažiau skundžiasi nuotaikos svyravimais ir net rečiau patiria depresijos simptomus.
  2. Stiprina imuninę sistemą. Kita nauda – stipresnė apsauga nuo ligų. Nustatyta, kad reguliariai praustis šaltame vandenyje gali padidinti baltųjų kraujo kūnelių kiekį, o tai reiškia, kad jūsų kūnas gali geriau kovoti su virusais ir bakterijomis. Tyrimas, paskelbtas PLOS One, parodė, kad žmonės, kasdien prausiantys šaltu vandeniu, rečiau serga peršalimo ligomis. Todėl šaltas dušas ne tik suteikia ryto energijos, bet ir stiprina jūsų organizmo gynybines funkcijas.
  3. Stimuliuoja svorio netekimą. Net ir svorio metimo procesui šaltas dušas gali būti puikus sąjungininkas. Kai kūnas susiduria su žema temperatūra, jis pradeda deginti daugiau energijos, siekdamas sušildyti save. Šis procesas vadinamas termogeneze, ir jis padeda deginti kalorijas net ir tuomet, kai tiesiog stovite po šaltu dušu.

Ar šaltas dušas tinka visiems?

Žinoma, prieš puolant į ledinę vonią, verta atsižvelgti į savo sveikatą. Jei sergate širdies ligomis ar turite kitų sveikatos problemų, šaltas vanduo gali būti ne pati geriausia idėja. Visada pasitarkite su gydytoju, jei nesate tikri, ar toks iššūkis tinkamas būtent jums. Be to, šaltas dušas ne kiekvienam gali būti lengvas išbandymas, tačiau nauda tikrai verta pastangų.

Patarimai, kaip pradėti grūdintis:

  1. Pradėkite nuo trumpų šalto dušo seansų
    Nesistenkite iš karto stoti į ledinį vandenį. Pradėkite nuo kelių sekundžių ir kasdien šiek tiek ilginkite šalto dušo trukmę – tai padės kūnui priprasti.
  2. Kvėpavimas – jūsų geriausias draugas
    Kai šaltis apima kūną, gali kilti noras laikyti kvėpavimą. Verčiau susikoncentruokite į lėtą, gilų kvėpavimą, tai padės atsipalaiduoti ir lengviau ištverti šaltį.
  3. Nepamirškite šiltai apsirengti po dušo
    Nors dušas ir buvo šaltas, jūsų kūnui po to reikės šilumos. Gerai nusausinkite kūną ir apsirenkite šiltais, jaukiais drabužiais.
  4. Pereikite prie šalto vandens palaipsniui
    Jei šaltas dušas iškart atrodo per daug drąstiškas, pradėkite nuo vėsaus vandens. Palaipsniui mažinkite temperatūrą, kol būsite pasiruošę pilnai šalto dušo seansui.

9 šalto dušo privalumai:

1. Pagerina nuotaiką
Šaltas dušas suteikia energijos antplūdį ir skatina endorfinų – laimės hormonų – išsiskyrimą, kurie padeda pasijusti geriau ir sušvelnina prastos nuotaikos bangas.

2. Sumažina stresą
Stresą gali sumažinti ne tik meditacija, bet ir šaltas vanduo. Jis verčia kūną prisitaikyti prie diskomforto, o tai ilgainiui padeda geriau susidoroti su stresinėmis situacijomis kasdieniame gyvenime.

3. Sustiprina imuninę sistemą
Reguliarus šaltas dušas skatina baltųjų kraujo kūnelių gamybą, o tai reiškia, kad jūsų organizmas tampa atsparesnis infekcijoms ir ligoms.

4. Pagerina miego kokybę
Nors atrodo paradoksalu, bet šaltas dušas vakare gali padėti atsipalaiduoti ir pagerinti miego kokybę. Kūnas reaguoja į temperatūros pokytį ir greičiau pereina į ramybės būseną.

5. Pagreitina medžiagų apykaitą
Šaltis suaktyvina rudąjį riebalinį audinį, kuris padeda deginti kalorijas ir pagreitina medžiagų apykaitą, todėl šaltas dušas tampa natūraliu sąjungininku siekiant geresnės figūros.

6. Pagerina odos ir plaukų būklę
Šaltas vanduo sutraukia poras ir mažina odos bei plaukų išsausėjimą. Rezultatas – sveikiau atrodanti oda ir žvilgantys plaukai.

7. Padidina budrumą
Šaltas vanduo staigiai pažadina kūną, aktyvina kraujotaką ir suteikia staigų energijos pliūpsnį, padėdamas dieną pradėti su daugiau jėgų ir aiškesniu protu.

8. Sustiprina valią
Kas rytą nusprendę stoti į akistatą su šaltu vandeniu, treniruojate savo valią ir discipliną. Šis kasdienis iššūkis padeda stiprinti savikontrolę ir atsparumą sunkumams.

9. Padeda atsigaivinti po treniruotės
Šaltas dušas po fizinio krūvio padeda sumažinti raumenų uždegimą ir greičiau atsigauti, todėl po intensyvaus sporto jaučiatės mažiau pavargę ir greičiau pasiruošę kitai treniruotei.

Šaltas dušas kas rytą

Šaltas dušas kas rytą

Pabaigai – verta pabandyti šaltą dušą!

Galbūt šaltas dušas skamba kaip nedidelė kančia, tačiau privalumai gali nustebinti. Be abejo, pradžia gali būti sudėtinga – vos išlipus iš šiltos lovos, šalto vandens mintis gali sukelti drebulį. Tačiau kai įveiksite pirmąsias dienas, pastebėsite ne tik energijos antplūdį, bet ir pagerėjusią nuotaiką, stipresnį imunitetą ir net lengvesnį kūną.

Taigi, kodėl gi nepradėjus šios dienos šaltuoju metodu? Šaltas dušas yra paprastas būdas pagerinti savo savijautą – be jokių papildomų išlaidų!

 

Ko negalima valgyti kai didelis cholesterolis – patarimai

Custom Like
author avatar
Interneto platybės

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

16:8 dieta -16 valandų badavimas – stebuklingas būdas numesti svorio ir pagerinti sveikatą!

Kas yra Kas

Pamirškite apie raukšles: šios 7 natūralios priemonės padės apie jas pamiršti

Ko negalima valgyti kai didelis cholesterolis – patarimai

Interneto platybės

Alkoholio žala mūsų organizmui.. – O gal ne?

Interneto platybės

Raugintų agurkų nauda jūsų organizmui ir jų stebuklingosios galios

Interneto platybės

Cholesterolis: kas yra cholesterolis ir kodėl jis mums rūpi?

Interneto platybės
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"