Gubernija HUB
Naujienos Šiauliai Šiaulių naujienos

Šiauliuose duris atvėrė nauja patirčių erdvė: atnaujintame „Gubernijos“ lankytojų centre „Gubernija HUB“ – istorijos ne tik apie alų

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Šiauliuose duris atvėrė unikali kultūros ir patirčių erdvė – atnaujintas „Gubernijos“, seniausios alaus daryklos Lietuvoje, lankytojų centras „Gubernija HUB“, kuris jau laukia svečių ir žada juos nustebinti ne tik gėrimų degustacijomis, bet ir ekskursijomis po istorinių pastatų rūsius bei renginiais, praturtinsiančiais Šiaulių kultūrinį gyvenimą. „Guberniją“ valdanti bendrovė „MV GROUP Production“ į alaus daryklos lankytojų centro atnaujinimą investavo daugiau kaip 400 tūkst. eurų. Už šias lėšas buvo įrengta 240 kv. m ploto pirmojo aukšto zona su degustacijų sale, parduotuve ir kitomis patalpomis.

Nuo 2021 m. veikiančiame, atnaujintame „Gubernijos“ lankytojų centre „Gubernija HUB“ (Historical Unique Brewery, liet. Istorinė unikali darykla) lankytojai bus kviečiami iš arti pažvelgti į gėrimų gamybą, dalyvauti ekskursijose po daryklos patalpas, aplankyti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus menančius rūsius ir, žinoma, paragauti čia gaminamos unikalios duonos giros bei alaus.

Gubernija HUB
Gubernija HUB

Kaip pažymėjo oficialiame „Gubernijos“ lankytojų centro atidarymo renginyje dalyvavęs Šiaulių meras Artūras Visockas, 360 metų veiklos sukaktį mininti „Gubernija“ yra neatsiejama miesto istorijos ir dabarties gyvenimo dalis, todėl labai džiugu, kad prie jos dabar galės prisiliesti dar daugiau šiauliečių ir miesto svečių.

„Džiaugiamės, kad Šiaulių „Gubernija“, kuri yra seniausia šalies pramonės įmonė, ir toliau klesti. Neabejoju, kad šis Lankytojų centras taps nauja traukos vieta, praturtins miesto kultūrinį gyvenimą ir suteiks unikalių patirčių tiek šiauliečiams, tiek svečiams iš užsienio. Esu įsitikinęs, kad tai prisidės prie mūsų miesto garsinimo ir jo istorinio paveldo puoselėjimo“, – sakė A. Visockas.

Gubernija HUB

Renginio metu apie lankytojų centro atnaujinimą bei „Gubernija HUB“ viziją pasakojo „Gubernijos“,  „Stumbro“, „Alitos“, „Anykščių vyno“ gamyklas valdančios bendrovės „MV GROUP Production“ lankytojų centrų vadovė Vidmantė Mickevičienė, o praėjusių metų Lietuvos alaus someljė čempionato nugalėtojas, alaus ambasadorius Tomas Josas surengė gėrimų degustaciją ir atskleidė jų derinimo su maistu subtilybes.

Rekonstruotame centre „Gubernija HUB“  taip pat lauks gėrimų degustacijos, kuriose svečiai galės paragauti ir išskirtinių riboto leidimo „Gubernijos“ gaminių, o atnaujinta salė bus siūloma įvairiems renginiams, konferencijoms. Be to, koncertus, filmų peržiūras, įvairius teminius renginius planuojama rengti ir daryklos lauko zonoje.

Pasak „MV GROUP Production“ generalinio direktoriaus Algirdo Čiburio, 2018 m. „Guberniją“ įsigijusi bendrovė iš karto žinojo, kad čia norės ne tik virti alų, bet ir atiduoti duoklę vietos bendruomenei bei paveldui.

Gubernija HUB

„Nuo pirmųjų dienų stengiamės ne tik imti iš bendruomenės, bet ir duoti, būti jos dalimi. Tikimės, kad rekonstruotas lankytojų centras mus dar labiau suartins su Šiauliais ir miesto žmonėmis, kad tapsime bendruomenes suburiančia vieta, kuri džiugins kaimynus, draugus, bendradarbius, turistų grupes iš Lietuvos ir užsienio. Matome didelį potencialą, daug istorijų ir erdvių, kurias ateityje tikimės dar labiau atverti lankytojams. Norime, kad Šiauliuose būtų gera gyventi, dirbti, kurti ir švęsti“, – sako A. Čiburys.

Nuo 2021 m. veikiantis „Gubernijos“ lankytojų centras vien praėjusiais metais sulaukė 7000 lankytojų, o po atnaujinimo laukiama dar didesnio svečių srauto, juolab kad tyrimai rodo, jog tiek po savo šalį keliaujantiems lietuviams, tiek užsienio turistams pramoninis paveldas tampa vis įdomesnis.

Lankytojų centro atidarymo renginyje dalyvavusi Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė atkreipė dėmesį, kad XVII a. menančių industrinio paveldo pastatų nėra išlikę daug, todėl atnaujintas „Gubernijos“ lankytojų centras neabejotinai leis į Šiaulius pritraukti daugiau turistų.

„Naujo „Gubernijos“ lankytojų centro atidarymas yra itin svarbus siekiant didinti Šiaulių miesto patrauklumą, išskirtinumą, gerinti įvaizdį, plėtoti turizmo produktų pasiūlą. Ypač vertinga, kad „Gubernija“ veikia toje pačioje vietoje, kurioje įsikūrė prieš 360 metų. Tokių industrinio paveldo objektų nėra daug išlikę šalyje, o dar tai, kad jie veiktų, per kelis šimtmečius būtų nepakeitę gamybos produkto, turbūt ant vienos rankos pirštų suskaičiuotumėm. Tikimės, kad „Gubernijos“ ekskursijose, edukacijose, degustacijose ir kitose veiklose bus galima patirti unikalių dalykų, kokių nėra veikiančiuose analogiškuose objektuose, kad bus ir įdomu, ir turininga, ir atraktyvu, jog veiklose galės dalyvauti visi besidomintys“, – teigia Rūta Stankuvienė, Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė.

Apie „Guberniją“

Šiauliuose jau kelis šimtmečius gyvuojanti „Gubernija“ priklauso UAB „MV GROUP Production“, vienijančiai ir kitas tris lietuviškas gamyklas: „Stumbrą“, „Alitą“ bei „Anykščių vyną“. „Gubernijos“  krepšelyje – įvairių rūšių alkoholiniai ir nealkoholiniai alūs bei natūrali duonos gira, gaminama iš specialiai kepamos duonos.

„Gubernijos“ alaus darykla sulaukia pripažinimo ne tik Europoje, bet ir už jos ribų. Vieno didžiausių pasaulinių konkursų „World Beer Awards 2023“ komisija „Gubernijos“ darykloje išvirtam nealkoholiniam „Tamsiajam Eliui“ skyrė net keturis aukščiausius apdovanojimus, pernai gegužę vykusiuose „European Beer Challenge 2023“ apdovanojimuose „Gubernijos“ gaminiai pelnė dar keturis medalius. Šiandien darykloje veikia 4 gamybos linijos, o 90 „Gubernijos“ darbuotojų per metus pagamina apie 20 mln. litrų produkcijos.

Remiamas turinys

 

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Renginyje Kaune – apie klestintį Kauno žydų muzikinį gyvenimą tarpukario laikotarpiu

We love Lithuania

Nuo spalio mėnesio saugomų teritorijų lankytojų centrai dirbs ir šeštadieniais

Lukiškių aikštėje vyks Lietuvos įstojimo į NATO dienos minėjimas

Pasikeitė saugomų teritorijų direkcijų paslaugų įkainiai

Žygis po Neries regioninio parko šventvietes

Lietuvos pilys ir dvarai – kovų dėl tėvynės laisvės dalyviai

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"