Naujienos Palanga

Rudeninės atostogos su šeima Palangoje: veiklų gidas

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Atrodytų, dar taip neseniai džiaugėmės vasariška šiluma. O štai, jau ne už kalnų ir rudens atostogos. Svarstote, ką įdomaus nuveikti su šeima? Viešnagė Palangoje – visada geras sprendimas. Ir visai nesvarbu, šviečia rudeniška saulė ar siaučia vėjai – veiklų šiame kurorte netrūksta visais metų laikais, bet kokiu oru. Beje, verta pastebėti, kad ne sezonu metu Palangoje džiugina patrauklesnės kainos. 

Edukacijos Gintaro muziejuje

Rudens atostogos, ypač žvarbesnės jų dienos, – idealus metas aplankyti muziejus. Viešint Palangoje, būtų nuodėmė neužsukti į šio kurorto vizitine kortele įvardijamą Gintaro muziejų. Esame tikri, čia patiks tiek mažam, tiek dideliam. 

Čia galima ne tik apžiūrėti ekspozicijas, tačiau ir užsiregistruoti į Gintaro muziejuje vykdomas edukacijas. Įvairios kūrybinės dirbtuvės, pažintis su senaisiais baltų ženklais, amuletais, žaidimai ir rungtys, interaktyvios pramogos – edukacijos yra pritaikytos skirtingo amžiaus vaikams ir suaugusiems. Puikus laiko praleidimas visai šeimai.  

Apsilankymas Palangos Kurorto muziejuje

Ne mažiau įdomus ir ekscentriškoje viloje „Anapilis“ įsikūręs Palangos kurorto muziejus. Jame eksponuojami archeologiniai radiniai, dokumentai, fotografijos, žemėlapiai ir įvairiausi artefaktai, pasakojantys apie Palangos kurortą, jo istoriją. Įdomu tai, kad visa informacija pateikiama labai nestandartiškai: muziejuje gausu interaktyvių žemėlapių, reljefinių sienelių, liečiamų albumų, žaidimų, audiovizualinės medžiagos. Ne veltui šis muziejus taip mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusių.

Apsilankę Palangos kurorto muziejuje galėsite patys „pagroti“ vėjo vargonais, išbandyti maudymosi vežimą, taip pat sudalyvauti edukacinėse programose (būtina išankstinė registracija). Įsimintinas laikas su šeima – garantuotas. 

Pažintis su didžiausia Baltijos šalyse šuniukų kolekcija

Ar jums teko girdėti apie Palangoje įsikūrusį Šunų muziejų? Ne? Norime jį pristatyti. Muziejuje eksponuojama privati Vidos ir Vytauto Kusų suvenyrinių šunų kolekcija, kurioje daugiau nei 6 tūkst. eksponatų iš skirtingų pasaulio valstybių. Kaip jau paminėjome antraštėje, toks muziejus – vienintelis Baltijos šalyse! 

Išskirtinė kolekcija tikrai sužavės tiek vaikus ir jaunimą, tiek suaugusius. Ir tai dar ne viskas: užsukę į muziejų galėsite pamatyti ir dailininko bei poeto Vytauto Kuso meno galeriją – joje netrūksta nuostabių tapybos darbų ir unikalių meno kūrinių. 

Įdomūs atradimai Jono Šliūpo muziejuje

Jonas Šliūpas (1861–1944) buvo laisvamanis, Lietuvos idėjos propaguotojas, kovotojas už lietuvybę. Palangoje įsikūrusiame jo vardo muziejuje galima pajusti bekompromisės ir progresyvios asmenybės dvasią. Čia pristatomos žymių pasaulio ir Lietuvos menininkų parodos, istorijos, autentiški artefaktai. Taip pat vyksta įvairios paskaitos, kultūriniai renginiai, susitikimai. 

Svarstote, ar verta į šį muziejų atvykti su šeima? Tikrai taip. Įvairaus amžiaus lankytojus turėtų sužavėti kaip tik šiuo metu eksponuojama paroda „Žmonės ir struktūros. Algimanto Kezio ir Kazio Varnelio kūrybos dialogas“. Ryškūs kontrastai, šešėliai, ypatingas dėmesys kompozicijai, optinės iliuzijos – šie paveikslai tikrai priklausto tiek mažą, tiek didelį. 

Beje, Jono Šliūpo muziejus yra parengęs ir išskirtinę edukaciją šeimoms:  interaktyvus maršrutas „Palanga per Paulinos objektyvą“. Tai – kelionė po senąjį kurortą žvelgiant per pirmosios lietuvės fotografės Paulinos Mongirdaitės kameros objektyvą. Kokią Palangą matė ir kitiems norėjo parodyti palangiškių mylima, anuomet tokią retą profesiją pasirinkusi moteris? Atsakymus sužinokite edukacinio užsiėmimo / ekskursijos metu. Grupės dydis neribojamas, tačiau būtina išankstinė registracija. 

Pasivaikščiojimas gamtoje

Oras rudenį gali būti labai permainingas. Vieną akimirką pila kaip iš kibiro, kitą – šviečia saulė. Sulaukėte lietaus pabaigos? Būtinai išeikite pasivaikščioti į gamtą. Šmirinėkite pušynų keliukais, mėgaukitės švariu, deguonies prisotintu oru, užmeskite akį į pakrūmę – galbūt ten, kiek pavėlavęs išdygo baravykas? Palangoje rudenį – tikrai labai gražu. Beje, jeigu norite kiek aktyvesnio laisvalaikio, leiskitės į turą dviračiais arba išbandykite orientacinius pasivaikščiojimo po Palangą maršrutus. Įtraukianti veikla visai šeimai!

Be jokių abejonių, viešint Palangoje būtina aplankyti jūrą. Paplūdimys rudenį atrodo visai kitaip nei aktyviojo sezono metu. Mažai žmonių, didelės bangos, aksominiai kopų augalų atspalviai, šiek tiek žvarbokas vėjas ir visiška ramybė… Toks pasivaikščiojimas – tai poilsis sielai.  

O kur dar žavingi Palangos Birutės parko takeliai… Čia galima ne tik smagiai pasivaikščioti, tačiau ir pasidaryti nuostabią šeimos fotosesiją auksaspalvio rudens fone. O štai, jeigu pradėtų lynoti, greitai bėkite aplankyti parko oranžerijos (veikia darbo dienomis). Už simbolinę kainą čia galėsite išvysti egzotinius augalus. 

Na, o pasivaikščiojus gamtoje, labai smagu visiems užsukti į vieną iš šeimoms draugiškų Palangos kavinių – pietų ar karšto gėrimo su desertu, nes juk niekas taip nesukelia apetito, kaip buvimas gryname ore! 

Pažintis su lietuviškomis pasakomis

Visai greta Palangos Birutės parko slepiasi dar vienas Palangos perlas – Pasakų parkas. Tai – būtent šeimoms sukurta poilsio erdvė, kurioje be galo patraukliai ir įdomiai pristatomi liaudies pasakų veikėjai. 

Vaikštinėdami Pasakų parke išvysite skulptūras, kurios sukurtos remiantis lietuviškų pasakų motyvais. Geriausia tai, kad kiekvieną iš jų galima ne tik stebėti, bet ir „išbandyti“ – laipioti, sukioti detales ar kitaip žaisti. Kaip paminėjo parko meninės dalies kuratorius A. Petkus, kuriant skulptūras didelis dėmesys buvo skirtas ne tik jų atraktyvumui, bet ir meninėms išraiškoms. Išties išskirtinė vieta, kurią, viešint Palangoje su šeima, verta aplankyti. Beje, paspaudus specialų ties kiekviena skulptūra esančioje informacinėje lentelėje įrengtą mygtuką, pasaką galima ir išgirsti. 

Apsilankymas baseine bei pirtyse

Vaikštinėdami pajūryje, miške ar parke šiek tiek sušalote? Ne bėda – sušilti ir pajusti tikrą atostogų nuotaiką padės Palangos baseinas.

3500 kv. m daugiafunkcinėje miesto erdvėje galėsite pasilepinti burbuliukais sūkurinėse voniose, pademonstruoti savo plaukimo sugebėjimus aštuonių takelių 25 m baseine, sušilti pirtyse. Taip pat užsukti į masažą ar kitą sveikatingumo ritualą. Praleiskite smagią popietę su visa šeima!

Apsilankykite kultūriniuose renginiuose

Palangoje net ir ne aktyviojo kurortinio sezono metu vyksta galybė įvairiausių kultūrinių renginių. Nuo parodų atidarymų, iki puikių spektaklių bei koncertų. Visą informaciją apie renginius galima rasti Palangos turizmo informacijos tinklapyje. 

Beje, atvykus į Palangą rekomenduojame užsukti į Palangos turizmo informacijos centrą – ten ne tik galėsite gauti visą informaciją apie tai, ką galima aplankyti ir nuveikti kurorte, bet su malonių ir paslaugių jo darbuotojų pagalba galėsite susidaryti visą kokybiškų ir turiningų šeimos atostogų Palangoje planą – kad smagu ir įdomu būtų ir mažam, ir dideliam.

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Specialiai Žolinei: 33 neatrastos Lietuvos bažnyčios bei vienuolynai

We love Lithuania

Užupio aikštė prie turgaus oficialiai pavadinta Tymo vardu

Pasimatuok Marijampolę

Lazdijuose duris atvers unikalus ir šiuolaikiškas Laisvės kovų muziejus

We love Lithuania

„Subatėlės vakarėly …“ – folkloro festivalis Dzūkijos nacionaliniame parke

Laiką iki Naujųjų Alytuje skaičiuos naujas Rotušės bokšto laikrodis

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"