Šunys - įdomūs faktai
Įdomu sužinoti

Ypatingi ir įžymūs šunys: įdomybės, jų nuopelnai bei išdaigos

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Neretai šunys tampa ne tik mūsų augintiniais, bet ir šeimos nariais. Mes rūpinamės jų sveikata ir gerbūviu, stengiamės užtikrinti jiems komfortišką gyvenimą ir neretai pro pirštus pažvelgiame į jų krečiamas šunybes. Supažindinsime jus su išdaigomis, kurias iškrėtė buvę JAV prezidentų šunys, taip pat atskleisime, kokios veislės šuo turi šešis pirštus bei kokios veislės šuo pateko į Gineso rekordų knygą.

  1. Jei auginate čihuahua veislės šunį, turėtumėte žinoti vieną įdomų faktą: čihuahua, kaip ir žmonės, gimsta su minkštąja dėme ant kaukolės.
  2. Kariuomenės tarnybiniai šunys nėra naujiena, juos į pagalbą pasitelkiame jau gana seniai. Vien per Vietnamo karą, į pagalbą kariams buvo pasiųsta 4500 tarnybinių šunų.

    Šunys - pagalbininkai kare
    Tarnybiniai šunys
  3. Ar kada nors stebėjote, kaip jūsų šuo per miegus trūkčioja ar loja? Pasirodo, šunys sapnuoja, kaip ir mes. Mokslininkai nustatė, kad šunys miegodami patiria tas pačias bangas, kaip ir žmonės.
  4. Tyrimais nustatyta, kad bendravimas su šunimi ir jo glostymas gali sumažinti kraujospūdį.

    Šuns glostymas
    Šuns glostymas mažina stresą
  5. Ar jums yra tekę girdėti, kad šunys neskiria spalvų? Pasirodo, tai mitas. Šunys mato spalvas, tačiau ne taip ryškiai, kaip žmonės ir tai labiau panašu į mūsų regėjimą sutemus.
  6. Kalifornijos San Diego universiteto atliktas tyrimas atskleidė, kad šunys taip pat gali nuoširdžiai pavydėti, jei mato, kad rodote prielankumą kitam gyvūnui.
  7. Jei kada nors susimąstėte, kodėl šunys taip mėgsta uostyti vienam kitam užpakalius, mes turime parengę jums atsakymą. Šunų užpakaliukuose yra liaukų, gaminančių feromonus, kurie kitiems šunims suteikia informacijos apie individą, pavyzdžiui, apie jo lytį, mitybą ir sveikatą. Tai šuns būdas prisistatyti ir susipažinti.
  8. Jei niekada nebūtų sterilizuota ar kastruota, šuns patelė, jos partneris ir jų šuniukai per 6 metus galėtų susilaukti daugiau nei 66 000 šunų!

    Šunys - įdomūs faktai
    Šunys
  9. Norvegų ludehundų veislės šunys turi šešis pirštus ir gali užsikimšti ausis. Neįtikėtina, ar ne?
  10. Jūsų šuo gali užuosti jūsų jausmus. Tiesą sakant, jūsų šuns uoslė yra maždaug 100 000 kartų geresnė už žmogaus uoslę. Todėl neturėtų būti šokiruojantis faktas, kad jie gali užuosti tokius dalykus kaip baimė. Kai žmogus bijo, jis prakaituoja, o šuo gali lengvai užuosti šį pokytį.
  11. Dar vienas netikėtas faktas apie šunis – visi šuniukai gimsta kurti. Tačiau su amžiumi jie girdi keturis kartus geriau nei žmonės.
  12. 1912 m. nuskendus istoriniam „Titaniko“ laivui, išgyveno trys šunys. Du pomeranai ir vienas pekinų veislės šuo – visi iš pirmosios klasės kajučių.
  13. Vienas iš garsiausių šunų – Lassie – buvo pirmasis gyvūnas, 1969 m. įtrauktas į Gyvūnų šlovės muziejų.
  14. Idyllvildo (Idyllwild) miestelis Kalifornijoje 2012 m. išsirinko pirmąjį merą Maksą. Tačiau Maksas nėra paprastas meras, jis – auksaspalvis retriveris! Nors 2013 m. meras Maksas mirė, miestas išrinko merą Maksą II, ir nuo to laiko jis valdo Idilvildą.
  15. Jei jūsų šuo vis iškrečia kokią išdaigą, ką nors sugrauždamas ar sutaršydamas, tuomet jūs ne vienintelis toks. Tedžio Ruzvelto šuo Pitas Baltuosiuose rūmuose suplėšė Prancūzijos ambasadoriaus kelnes.
  16. Ar žinojote, kad buvęs JAV prezidentas Lyndonas Johnsonas (Lyndon Johnson) turėjo du biglius, kurių vardai buvo Jis ir Ji?
  17. Anglų buldogas Otto išgarsėjo, kai jo šeiminkai jį pristatė pasauliui ir pademonstravo jo puikų talentą važiuoti riedlente. Jis net pateko į Gineso rekordų knygą.

    Šuo ant riedlentės
    Šuo ant riedlentės
  18. Tęsiant JAV buvusių prezidentų temą, ar žinojote, kad Franklinas Ruzveltas (Franklin Roosevelt) išleido net 15 000 JAV dolerių naikintuvui, kad šis Aleutų salose paimtų jo šunį Skotą?
  19. Šuns nosies atspaudas yra toks pat unikalus, kaip ir žmogaus pirštų atspaudai.
  20. Sėkmingiausias paieškos ir gelbėjimo šuo buvo senbernaras, vardu Baris. Jis gimė 1800 m., per 12 metų išgelbėjo apie 40 žmonių ir tapo Šveicarijos nacionaliniu didvyriu.
  21. Garsusis karo šuo Rin Tin Tin buvo pirmoji Holivudo šunų žvaigždė.
  22. Kinų čiau čiau ir šarpėjų veislės šunys yra vieninteliai du šunys, garsėjantys juodai violetiniais liežuviais, tačiau to priežastis iki šiol nežinoma.
  23. Aklasis Bilas Irvinas (Bill Irwin) 1990 m., padedamas savo vedlio šuns Oriento, sugebėjo įveikti Apalačų taką. Jis tapo pirmuoju aklu žmogumi, įveikusiu 2100 mylių kelionę iš Džordžijos į Meiną.
  24. 2017 m. atlikto tyrimo duomenimis, šunys, žinodami, kad žmonės juos stebi, pakelia antakius, kad parodytų „šuniuko akis“, ir daro kitas dramatiškas veido išraiškas. Šį triuką išmoko ir prieglaudų šunys; šuniukai, kurie naudoja šuniukų akių triuką, paprastai įsivaikinami greičiau nei šunys, kurie rodo kitą elgesį, pavyzdžiui, vizgina uodegą.
  25. Karalienė Elžbieta II nuo 1945 m. turėjo daugiau kaip 30 korgių. Jie taip pat dalyvavo 2012 m. Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos siužete, kuriame Danielis Kreigas (Daniel Craig) atliko Džeimso Bondo vaidmenį.

Šaltiniai:
https://www.puppyleaks.com/weird-dog-facts/
https://pupford.com/funny-dog-facts/

Autorė Germantė Gedvilė

Jums taip pat gali būti įdomu:
Kuo šunys pranašesni už žmones? 25 įdomūs faktai apie šunis

Custom Like
author avatar
Įdomybių redaktorius

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Spalvų simbolika: kodėl gedulo spalva yra juoda, o vestuvių – balta? Ką simbolizuoja kitos spalvos?

Broliai ir sesės: koks amžiaus skirtumas tarp vaikų idealiausias?

Įdomu sužinoti

Ar žinote, koks turi būti sveiko žmogaus pulsas? Kada verta sunerimti?

Pavojingi vaistų deriniai: ar žinote, kokių vaistų negalima vartoti kartu?

Įspėjimai keliautojams dėl audros: nors ir labai reikia, bet Lietuva bus graži ir kitą dieną

Įdomybių redaktorius

Ką apie tavo asmenybę atskleidžia mėgstama spalva? Sužinok, ką sako tavo pasirinkimai!

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"