10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę
Įdomu sužinoti Namams

Aktyvinta anglis ne tik sveikatai: 10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Aktyvinta anglis yra universali medžiaga, turinti daugybę naudingų savybių, kurios leidžia ją naudoti ne tik medicinos srityje, bet ir kasdieniame gyvenime. Ji yra galingas absorbentas, gebantis pritraukti ir sulaikyti įvairias chemines medžiagas, todėl ją galima naudoti įvairiose situacijose, kurios gali būti netikėtos daugeliui. Štai keletas įdomių ir naudingų aktyvintos anglies panaudojimo būdų.

Kvapų šalinimas

Aktyvinta anglis yra puiki priemonė šalinant nemalonius kvapus. Jos sugeriančios savybės leidžia absorbuoti kvapus ir teršalus ore, todėl ji dažnai naudojama oro filtrų gamyboje. Norint pašalinti nemalonius kvapus iš šaldytuvo, spintos ar batų, galima tiesiog padėti nedidelį maišelį su aktyvinta anglimi – tai padės atsikratyti kvapų ir išlaikyti erdvę šviežią.

Vandens filtravimas

Aktyvinta anglis plačiai naudojama vandens filtravimo sistemose. Ji gali pašalinti įvairius teršalus, tokius kaip chloras, pesticidai, sunkieji metalai ir kitos cheminės medžiagos, dėl ko vanduo tampa švaresnis ir saugesnis. Vandens filtrai su aktyvinta anglimi yra populiarūs ne tik buityje, bet ir stovyklaujant ar keliaujant, kai reikia išvalyti geriamąjį vandenį iš natūralių šaltinių.

10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę
10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę

Pagalba apsinuodijus

Medicinos srityje aktyvinta anglis dažnai naudojama pirmosios pagalbos priemonėse apsinuodijus. Ji geba absorbuoti toksinus virškinimo trakte ir užkirsti kelią jų patekimui į kraujotaką. Svarbu paminėti, kad šį metodą reikėtų taikyti tik pagal gydytojo nurodymus, nes ne visiems apsinuodijimo atvejams aktyvinta anglis yra veiksminga.

Odos ir plaukų priežiūra

Kosmetikos pramonėje aktyvinta anglis yra plačiai naudojama odos ir plaukų priežiūros produktuose dėl savo gebėjimo pašalinti nešvarumus ir riebalų perteklių. Veido kaukės su aktyvinta anglimi padeda išvalyti poras, mažina spuogus ir odos blizgesį. Taip pat aktyvinta anglis naudojama šampūnuose, siekiant pašalinti galvos odos nešvarumus ir suteikti plaukams daugiau gaivumo.

Dantų balinimas

Aktyvinta anglis gali būti naudojama kaip natūrali dantų balinimo priemonė. Ji padeda pašalinti apnašas ir dėmes nuo dantų paviršiaus, dėl to dantys tampa šviesesni. Norint naudoti šį metodą, tereikia šiek tiek aktyvintos anglies sumaišyti su vandeniu ir atsargiai išvalyti dantis. Vis dėlto, šią procedūrą reikėtų atlikti atsargiai, kad nepažeistumėte dantų emalio.

10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę
10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę

Kambarinių augalų priežiūra

Aktyvinta anglis gali padėti rūpintis kambarinių augalų sveikata. Ji sugeria drėgmės perteklių ir apsaugo nuo pelėsio ar bakterijų dauginimosi vazone. Įberkite šiek tiek aktyvintos anglies į žemę ar padėkite sluoksnį drenaže, kad pagerintumėte oro cirkuliaciją ir sumažintumėte šaknų puvimo riziką.

Kūno detoksikacija

Kai kurie žmonės naudoja aktyvintą anglį kūno detoksikacijai. Ji gali padėti pašalinti toksinus iš virškinamojo trakto, o kai kurie detoksikaciniai gėrimai su aktyvinta anglimi tampa populiarūs dėl savo gebėjimo pašalinti kenksmingas medžiagas. Tačiau svarbu pasitarti su specialistu, prieš pradedant tokią mitybą, kad išvengtumėte galimų sveikatos sutrikimų.

Alkoholinio apsvaigimo mažinimas

Aktyvinta anglis gali būti naudojama siekiant sumažinti alkoholio poveikį. Ji gali absorbuoti dalį alkoholio ir toksinų virškinimo trakte, nors šis metodas nėra labai efektyvus jau apsvaigus. Tai labiau prevencinė priemonė, kuri gali šiek tiek sumažinti galvos skausmą ar pykinimą kitą dieną po alkoholio vartojimo.

Drabužių dėmių valymas

Aktyvinta anglis taip pat gali būti naudojama pašalinti dėmes iš drabužių. Ji gali padėti pašalinti kvapus ir riebalų dėmes, ypač nuo sportinės aprangos. Tiesiog užberkite šiek tiek aktyvintos anglies ant dėmės, leiskite jai veikti ir tada išskalbkite drabužį įprastu būdu.

Sužinokite, kaip pašalinti net ir sudėtingiausias dėmes be agresyvios chemijos

Auksinės ir sidabrinės juvelyrikos valymas

Aktyvinta anglis gali padėti išvalyti juvelyrinius dirbinius. Dėl savo absorbcinių savybių ji pašalina purvą ir oksidacijos žymes nuo auksinių ir sidabrinių papuošalų. Tereikia sumaišyti aktyvintą anglį su vandeniu ir švelniai patrinti papuošalą.

Aktyvinta anglis yra universali priemonė, kuri gali būti naudojama daugelyje sričių – nuo medicinos iki namų ūkio. Jos gebėjimas absorbuoti įvairias medžiagas suteikia galimybę ją naudoti kasdieninėms problemoms spręsti, pradedant kvapų šalinimu ir vandens filtravimu, baigiant kosmetikos ir namų priežiūra. Norint išnaudoti aktyvintos anglies privalumus, verta įtraukti ją į kasdieninę rutiną ir pasinaudoti šios natūralios medžiagos naudomis.

10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę
10 būdų, kaip aktyvinta anglis gali pakeisti jūsų kasdienybę
Custom Like
author avatar
Įdomu sužinoti

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Įspūdingas ir užburiantis dangaus reiškinys – supermėnulis. Kaip jis susiformuoja?

Hortenzija: sodinimas, auginimas, laistymas ir priežiūra

Kas yra Kas

Radijo laidų vedėjas: balsas, kuris jus lydi kasdien

Kas yra Kas

Ar tėvai turi padėti vaikams ruošti namų darbus? Kaip ugdyti savarankiškumą ir sveikus mokymosi įpročius?

Įdomu sužinoti

Kiek laiko virti bulves? Bulvių virimo laikas

Interneto platybės

6 naudingi patarimai, kaip lengvai sugrįžti į rutiną ir režimą po vasaros atostogų

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"