Lankytinos vietos Naujienos

„Moliūgų kiemai ir Siaubo parkai“ – rudens pramogų gidas po Lietuvą

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Artėjant Helovino sezonui, „Surink Lietuvą“ komanda pristato naujausią teminį žemėlapį „Moliūgų kiemai ir Siaubo parkai“, kuris padės atrasti spalvingiausias rudens pramogas įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Šis žemėlapis – tai jau vienuoliktas šiais metais komandos parengtas projektas, skirtas keliautojams, ieškantiems ne tik tradicinių, bet ir sezoninių pramogų.

Žemėlapio objektai yra pažymėti dviejų spalvų ikonomis. Oranžiniai žymekliai atspindi moliūgų ūkius ir kiemus, kuriuose galima ne tik nusifotografuoti tarp dekoracijų, bet ir įsigyti įvairių rūšių moliūgų. Pavyzdžiui, Dexterio ūkyje siūlomi įvairiausi moliūgai, kuriuos ūkininkai rekomenduoja pagal naudojimo paskirtį – nuo puikių valgymui iki puošybai tinkamų rūšių. Moliūgų mėgėjams ypač patiks sviestiniai moliūgai, iš kurių galima paruošti gardžią trintą sriubą.

Juodais žymekliais pažymėti siaubo parkai, kurių lankytojai gali pasinerti į autentiškas Helovino pramogas ir sukurti nepamirštamas patirtis. Kai kuriuose parkuose, pavyzdžiui, Zombių miške, lankytojai gali susidurti su „zombiais“ ir netgi šaudyti į juos. Siaubo parkai skirti ne tik suaugusiems, bet ir šeimoms – kai kurios pramogos tinkamos visų amžiaus grupių lankytojams, o kitose apsilankyti rekomenduojama tik suaugusiems.

Šiame žemėlapyje taip pat rasite šviesos festivalius, kurios švenčiamos per rudens sezoną. Viena iš tokių švenčių vyksta Švėkšnoje – šio nuostabaus miestelio gyventojai savo kiemus dekoruoja spalvingomis šviesos instaliacijomis, taip sukurdami išskirtinę rudeninę atmosferą.

„Surink Lietuvą“ autorė Lina Baublienė kviečia visus keliautojus aplankyti žemėlapyje pažymėtas vietas ir pasinerti į spalvingą rudens sezoną. Žemėlapį galima rasti surinklietuvą.lt prie maršrutų arba socialiniuose tinkluose. Neseniai pristatytas „Surink Lietuvą“ teminis žemėlapis „Muziejai kitaip“, pasakojantis apie asmeninių kolekcijų istorijas, taip pat sulaukė didelio susidomėjimo ir puikiai įvertintas keliautojų.

Apie „Surink Lietuvą“: „Surink Lietuvą“ projektas padeda keliautojams atrasti ir įvertinti visos šalies įdomybes. Šie teminiai žemėlapiai yra skirti ne tik keliauti ir susipažinti su istorine Lietuva, bet ir mėgautis sezoninėmis pramogomis. Siekiame pabrėžti kiekvieno regiono unikalumą ir skatinti lietuvius pažinti savo šalį, o kaip to įrodymą surinkti magnetinį Lietuvos žemėlapį. 

Žemėlapis:

Custom Like
author avatar
We love Lithuania

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Kaziuko mugė 2024 jau šį savaitgalį: į mugę kviečia lietuvių liaudies dainos „Eisva mudu abudu“ motyvais

We love Lithuania

Svetingas savaitgalis Nacionalinėje dailės galerijoje – paskutinė proga aplankyti unikalias parodas ir plati renginių programa

We love Lithuania

Skelbiamos Kauno patiekalo paieškos: kviečia suklusti virtuvės šefus

Festivalis „Nepatogus kinas“ užsibrėžęs pasiekti kiekvieną šalies gyventoją

Energetikos ir technikos muziejuje – šiurpinanti Helovino pramoga

Aktyvus savaitgalis Zarasų rajone

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"