Namams

Ką apie langus nusako jų rasojimas iš lauko pusės?

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.
Custom Like

Langų rasojimas iš lauko pusės – tai natūralus reiškinys, keliantis nerimą namų ir butų savininkams. Pamačius aprasojusius stiklus, gali kilti mintis, kad su langais kažkas negerai, tačiau ką iš tiesų reiškia šis ženklas?

Langų rasojimo priežastys

Langų rasojimas iš lauko gali pasireikšti daugiau kaip 100 dienų per metus. Dažniausiai tai vyksta ankstyvo pavasario ar rudens rytais dėl didelių temperatūrų skirtumų, kai nakties metu lauko temperatūra sumažėja, o rytą ore esanti šilta drėgmė susikaupia ant šaltų paviršių.

Langai, kurie turi gerai izoliuojantį, selektyvinį stiklo paketą, neleidžia šilumai iš vidaus pasiekti išorinio stiklo paviršiaus, todėl jis išlieka šaltas. Tai ir lemia kondensato susidarymą. Šis reiškinys, priešingai nei gali atrodyti, yra ženklas, kad jūsų langai puikiai izoliuoja šilumą ir padeda išlaikyti šiltesnę patalpų temperatūrą.

Tad jei pastebite, kad langai aprasoja iš lauko pusės, galite būti tikri, jog pasirinkote kokybiškus ir energiją taupančius langus, kurie efektyviai sulaiko šilumą viduje, užtikrina komfortą ir mažina šildymo sąnaudas. Be to, rasojimas iš lauko pusės – laikinas reiškinys, nes įsidienojus saulė drėgmę nuo stiklų paviršiaus nudžiovina.

Langų rasojimą gali lemti ir aplinkos sąlygos. Pvz., jei jūsų kaimynų langai nerasoja, jie gali gauti daugiau tiesioginės saulės spindulių ir greičiau įšilti, todėl rasojimas nesusidaro. Be to, šalia esantys medžiai, pastatai ar kiti šešėlį metantys objektai gali turėti įtakos tam, kaip greitai atšąla langų stiklų paviršiai, taip pat ir didesnio drėgmės kiekio susidarymui.

Rasojimą mažinantys sprendimai

Nors langų rasojimas iš lauko pusės rodo aukštą energinį efektyvumą, neryškus vaizdas pro langą, kol saulė nenudžiovina stiklo, gali kelti nepatogumų. Visgi yra keletas būdų, kurie gali padėti sumažinti šį reiškinį arba jį visiškai pašalinti.

  1. Speciali stiklo danga

Vienas efektyviausių būdų sumažinti langų rasojimą iš lauko pusės – speciali stiklo danga ViewClear®. https://mynest.lt/lt-lt langų platformoje galima užsisakyti langus su šia technologija, kuri padeda sumažinti kondensato susidarymą ant lango išorės net iki 75 %. Be to, ši danga užtikrina maksimalų lango skaidrumą, šviesos pralaidumą ir švarą, nes purvas mažiau kimba prie sausų stiklinių paviršių.

  1. Langų valymas tinkamomis priemonėmis

Padėti gali ir reguliarus langų valymas. Rekomenduojama naudoti langų ploviklius, kurių sudėtyje yra spirito – tai sumažina drėgmės sukibimą su stiklo paviršiumi. Nors šis sprendimas nėra ilgalaikis, jis gali prisidėti prie mažesnio langų rasojimo.

Nepamirškite – langų rasojimas nereiškia nieko blogo

Nors kai kuriems žmonėms tai gali sukelti nerimą, svarbu suprasti, kad rasojimas nėra langų defektas, o atvirkščiai – rodo, jog langai efektyviai sulaiko šilumą viduje, taip padėdami taupyti energiją ir užtikrindami patalpų komfortą.

Custom Like
author avatar
Interneto platybės

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Okeanija: kodėl verta pasirinkti šią turizmo kryptį

Sužinokite, kaip nesunkiai išmokti taupyti net ir turint mažas pajamas

Įdomu sužinoti

Gimtadienio sveikinimai – gražiausi prasmingi ir trumpi

Interneto platybės

Tūkstantmečius skaičiuojanti kortų atsiradimo istorija

Gimtadienio sveikinimai moteriai prasmingi ir unikalūs

Interneto platybės

Ką reiškia sapnuoti dantis? Dantys sapne aiškinimas

Sapnų aiškintojas
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"