Kurzemes reģions Sakrāj Latviju

Talsu novads

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Talsu novads būs burvīgs ceļojuma galamērķis, ko noteikti vēlēsies apmeklēt vēl un vēl. Šeit uz mirkli varēsiet iejusties Ķēniņa godā, ja dosieties uz Ķēniņkalnu, kurš ir viens no populārākajiem Talsu galamērķiem, jo no Ķēniņkalna paveras elpu aizraujošs skats – lieliska panorāma uz apkārtni, ieskaitot Talsu ezeru. Tāpēc, ja tev patīk aktīvā atpūta, fiziskās aktivitātes un vēlies tuvāk iepazīt Talsu apkārtni  – uz Ķēniņkalnu!
Bet pēc kalna apmeklējuma dodieties uz Kaltenes akmeņaino pludmali, kuras neparasto ainavu veido lieli laukakmeņi, kas klāj piekrasti, un kāpās augošās staltās priedes. Šī pludmale ir unikāla, otras tādas Latvijā nav! Pludmalē var ieraudzīt arī lielāko jūrakmeni Latvijā – Grīļu dižakmeni, kura augstums ir 2,4 metri, apkārtmērs – 15 metri. Kas par milzi!
Mierīgai atpūtai netālu no pilsētas izbaudīsiet Talsu ezera promenādi, kas ir viena no gleznainākajām vietām Talsos un noteikti patiks ikvienam nesteidzīgas atpūtas baudītājam. No promenādes paveras burvīgi skati uz vecpilsētu, kā arī Pilskalnu, Baznīckalnu un Ķēniņkalnu.
Un vai zinat leģendu par Krokodilu Dendiju? Interesanti, ka stāsts aizsākās šeit, Talsos, kur dzimis Arvīds Blūmentāls – prototips, kas iedvesmoja populārās firlmas par krokodīlu mednieku. Dodieties uz Talsiem un uzziniet vairāk par šo dēkaini un viņa dzimto pilsētu.

Saistītie ieraksti:

Ropažu novads

Surink Lietuvą

Krāslavas novads

Surink Lietuvą

Ludzas novads

Surink Lietuvą