Marijampolė Naujienos Pamatyk! Renginiai Marijampolėje

2023-ųjų Lietuvos mažoji kultūros sostinė Baraginė kviečia vasarą praleisti kartu

0,00 (0)
Turite būti prisijungę, jei norite įvertinti.

Jau beveik 5 mėnesius besidžiaugiantis Lietuvos mažosios kultūros sostinės titulu, Baraginės miestelis pasitinka vasarą su gausia įvairių renginių, paskaitų ir kitų pramogų programa. Miestelio gyventojų ir svečių lauks ne tik jau pamėgti tradiciniai renginiai, tačiau ir naujos veiklos, atspindinčios šios vietovės identitetą ir kultūrinį gyvenimą.

Programos brangakmenis – bendruomenes jungianti vasaros šventė

Kiekvienais metais didelio susidomėjimo susilaukianti vasaros šventė „Dainų ir šokių sūkury…“ šiais metais išsiskirs savo plačia programa. Liepos 8 dieną vyksiančio renginio metu Baraginės miestelio gyventojai ir svečiai galės artimiau susipažinti su Marijampolės savivaldybėje veikiančiomis kaimų bendruomenėmis, išbandyti savo jėgas sportinėse rungtyse ar pasivaikščioti po amatininkų turgelį. Nenusivilti teks ir mažiesiems – renginio metu vyks putų šou, lauks kitos pramogos.

Nenusivilti teks ir vakare vyksiančio koncerto dalyviais – visiems susirinkusiems pasirodys Neringa Nekrašiūtė ir Marijampolės pučiamųjų orkestras, Marijampolės kultūros centro šokių grupė „Arabeskas“, svingo grupė „The Ditties“ ir Lietuvos indie pop muzikos grupė „Sisters On Wire“.

Nuotr.: Ahoy

Jaunimo dieną – 3X3 krepšinio turnyras ir grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas

Liepos 29 dieną vyksiančios jaunimo dienos metu veiklos galės atrasti kiekvienas. Renginio dieną vyks organizacijos „Išvien“ organizuojamas 3X3 krepšinio turnyras, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos protmūšis ir Marijampolėje veikiančių įstaigų ir organizacijų pramogos. 

O dienai einant į pabaigą, Baraginės vasaros scenoje pašėlti kvies muzikos padūkėliai – grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Koncerto metu skambės žinomos ir klausytojų jau pamėgtos dainos, o grupės nariai kvies pamiršti susikaupusius rūpesčius ir pasimėgauti vasarišku oru!

Nuotr.: Deivido Kryževičiaus

Rugpjūtį kvies kapelų šventė ir bardų vakaras

Rugpjūčio 20-ąją Baraginės vasaros scenoje lauks jau tradicine tapusi kapelų šventė „Sueikim, Susiedai“. Renginio metu pasirodys liaudiškos muzikos kapelos iš skirtingų Lietuvos kampelių, tarp kurių – ir kitų Lietuvos mažųjų kultūros sostinių meno kolektyvai. Koncerto metu taip pat pasirodys ir Marijampolės kultūros centro Baraginės skyriaus jaunimo kapelos „Svaja“ nariai, o renginį vainikuos grupės „Kitava“ pasirodymas.

O rugpjūčio 6 dieną jaukią atmosferą kurs bardų vakaras. Renginio žiūrovams dainuojamosios poezijos kūrinius skirs įvairūs dainiai, tarp kurių – ir aktorė bei dainų atlikėja Lina Rastokaitė.

Nuotr.: Bartosz Frątczak

Programa, kurioje sau malonios veiklos atras kiekvienas

Vasarą apsilankyti Baraginėje verta ir dėl kitų renginių – jau birželio 5-7 dienomis Baraginėje vyks Marijampolės meno mokyklos jaunųjų menininkų tapybos pleneras, o rugpjūčio 6 dieną duris atvers paroda „Laiko efektai“, pristatanti fotografijas, menančias Marijampolę iki Antrojo pasaulinio karo. 

Birželio mėnesį Baraginės bibliotekoje lauks ir paskaitų ciklas: birželio 13 dieną vyks S. Paltanavičiaus paskaita „Pažinkime Baraginės ir Sūduvos regiono gamtą“, o birželio 20-ąją – A. Kapsevičiaus paskaita „Baraginės kaimo atsiradimas ir raida“.

O rugpjūčio 13 dieną vaikų ir tėvelių lauks kūrybinės dirbtuvės „Špicbuko išdaigų dirbtuvės“. Dirbtuves ves režierė ir audioknygos „Špicbukas“ autorė Agnė Aleksiejūnaitė-Puslienė. Dirbtuvių metu vaikai ne tik kalbės apie išdaigas, bet ir susipažins su išdaigų pasaulio karaliumi – Špicbuku!

Sekite Lietuvos mažosios kultūros sostinės naujienas socialiniuose tinkluose „Facebook“ (www.facebook.com/Baragine2023) ir „Instagram“ (@baragine2023). Gaukite visas Lietuvos mažosios kultūros sostinės naujienas tiesiai į savo el. pašto dėžutę užsiprenumeravę naujienlaiškį adresu www.baragine.lt.

Rekomenduojami VIDEO

Daugiau

Kalnaberžės dvaras vėl atgyja

Ką veikti Druskininkuose rudenį

Sigita Rudaminienė

„Bliuzo naktys“ 2018: ką šįmet iškrės festivalio entuziastai?

Festivalis „Kuršių nerija“ – jau 22-ą kartą atkeliauja į pajūrį

We love Lithuania

Išrinkti 2020 m. lietuvių Metų žodis ir posakis – pandemijos atgarsiai

Šv. Velykų pyragai, kokie jie buvo?

Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
Sekite turizmo, laisvalaikio ir kultūros naujienas mūsų socialiniuose tinkluose
Sėkmingai užprenumeruota.
"CMP"